Suknelės, kurių negalėsite įsigyti

Sumos, už kurias parduodamos šios suknelės, prilygsta automobilių kainoms. Tačiau tai nėra vienetiniai aukštosios mados kūriniai. Kai kurios iš suknių atrodo įspūdingai, kitos – gana paprastos, bet dauguma jau išpirktos mados fanatikų.

Taip pat skaitykite:
Darbo aprangai vasarą – 10 stilingų daiktų
Patarimai kriaušės tipo figūros moteriai: kaip susiaurinti klubus
Kokių spalvų ir raštų rankinę įsigyti šį sezoną

Jei turėtumėte atliekamą dešimtį tūkstančių, kažin ar sumąstytumėte investuoti į šilkinę „Versace“ ar „Oscar de la Renta“ suknią. Graži, išskirtinė, prabangi – bet tik suknelė. Greičiausiai sąžinė neleistų tiek mokėti už drabužį. Bet ne visiems.

Pavyzdžiui, mados namų „Antonio Berardi“ žydrais žvyneliais siuvinėta suknia (apie 20 tūkst. litų), kurią per šių metų „Emmy“ apdovanojimus vilkėjo aktorė Nicole Kidman, jau išpirkta. Ceremonijoje balta suknia pasirodžiusi Nicole sulaukė gausybės mados kritikų pagyrų, galbūt tai ir lėmė suknelės paklausą.

Aktorė Nicole Kidman,
Aktorė Nicole Kidman, "Antonio Berardi" suknelė
"Scanpix" ir net-a-porter.com nuotr.

Nuo jos neatsilieka ir bohemiško stiliaus „Versace“ suknia. Nors ji kainuoja apie 34 tūkst. litų, vienoje prabangių internetinių parduotuvių beliko keli suknelės modeliai.

"Versace" 2013 m. pavasaris ir vasara
"Scanpix" ir net-a-porter.com nuotr.
2013 m. pavasario ir vasaros kolekcijoje demonstruota suknia dar nesusižavėjo žvaigždės, bet kitas sukneles iš šios kolekcijos mielai vilki aktorė Jessica Biel ar manekenė Heidi Klum. O atlikėja Katy Perry „Versace“ sukneles, įkainotas keliais tūkst. eurų, dėvi ne koncertuose, o tiesiog pramogaudama su draugais.
"Versace" 2013 m. pavasario ir vasaros modelis, atlikėja Katy Perry
"Scanpix", tumblr.com nuotr.

Vienus brangiausių pret-a-porter linijos drabužių kuriantys mados namai „Alexander McQueen“ šįmet pristatė bičių pasaulio įkvėptą kolekciją. Odinė koriuko efekto suknelė kainuoja daugiau nei 30 tūkst. litų, kiek atsieis prabangesnė jos versija – nežinia.

"Alexander McQueen" 2013 m. pavasaris ir vasara
"Scanpix" ir net-a-porter.com nuotr.
Tačiau būtent tokią mados renginyje „Met Gala 2013“ vilkėjo manekenė Liu Wen. Dizaineriui Alexanderiui McQueenui pasitraukus anapilin, jo mados namų drabužiai tapo kone kolekcinės vertės. Butikui prekiauti šiuo vardu pažymėtais drabužiais – garbė.
"Alexander McQueen" 2013 m. pavasaris ir vasara, manekenė Liu Wen
"Scanpix" nuotr.
Aktorė Nicole Kidman,
Aktorė Nicole Kidman, "Alexander McQueen" suknelė
"Scanpix" ir matchesfashion.com nuotr.

Ką dar brangesnio siūlo mada? Per 28 tūkst. litų kainuojanti „Oscar de la Renta“ suknia atrodo elegantiškai, tačiau jos siluetas minimalistinis. Juodais ir baltais dryžiais marginta suknelė tapo pavasario kolekcijos ašimi, ja jau spėjo pasipuošti aktorė Fan Bing Bing, o mados gerbėjai baigia išgraibstyti šios suknios modelius.

Aktorė Fan Bing Bing,
Aktorė Fan Bing Bing, "Oscar de la Renta" suknelė
tumblr.com ir net-a-porter.com nuotr.

Mados namai „Proenza Schouler“ pasižymi moderniu požiūriu į madą. Pastaruoju metu jų drabužiai ypač išpopuliarėjo, stileivoms bėdų nekelia kosminės drabužių kainos. Nuotraukų fragmentais ir metaliniais žiedeliais puošta suknutė atsieis apie 26 tūkst. litų. Bet šį modelį mielai vilkėjo mados savaitėse viešėję svečiai bei įvairiuose renginiuose dalyvavusios garsenybės.

"Proenza Schouler" 2013 m. pavasario ir vasaros modelis
"Scanpix" ir net-a-porter.com nuotr.
"Proenza Schouler" 2013 m. pavasario ir vasaros modelis, aktorė Cate Blanchet
"Scanpix" nuotr.

Arba 28 tūkst. litų už mados namų „Valentino“ kūrinį. Verta? Galbūt, suknelė pabrėžia moteriškumą, atrodo trapi, o kartu ir griežta. Ne veltui ja pasipuošė ugningoji aktorė Olga Kurylenko. Tačiau tokios suknelės žvaigždėms nekainuoja, nes jas vilkėdamos reklamuoja mados namus. O kas skatina pirkti šiuos modelius paprastus mirtinguosius?

Aktorė Olga Kurylenko,
Aktorė Olga Kurylenko, "Valentino" suknelė
"Scanpix" ir net-a-porter.com nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis