Kaip išlaikyti sveikus ir gražius plaukus vasarą

Plaukus, kaip ir odą, reikia prižiūrėti atsižvelgiant į metų laiką. Vasarą didžiausią neigiamą įtaką daro saulė, vėjas ir maudynės. Ką daryti, kad kasos spindėtų, plaukai būtų stori ir sveiki?

Taip pat skaitykite:
Kaip atrodyti puikiai nevėluojant į darbą
Atnaujinkite šukuoseną! Vasaros tendencija – trumpaplaukės blondinės
Pirmieji žili plaukai: ką daryti?

Saulė gali neigiamai paveikti ne tik odą, bet ir plaukus. Vasarą jie išsausėja, tampa silpnesni ir nublunka. Naudokite plaukų priežiūros priemones su filtrais nuo UV spindulių. Ypač naudingas bus kondicionierius, praturtintas taukmedžio sviestu. Jis intensyviai sudrėkins plaukus, padės juos iššukuoti, pamaitins ir suteiks žvilgesio. Kosmetikos prekių parduotuvėse resite ir balzamų, plaukų putų ar lako, kurie apsaugos plaukus nuo žalingo saulės poveikio. Nepamirškite pačios paprasčiausios gynybos - skrybėlės. Šią vasarą madingiausios plačiakraštės skrybėlės arba šiaudinės fedoros.

Vasarą pamirškite plaukų džiovintuvą, leiskite jiems išdžiūti natūraliai. Karšta oro srovė silpnina ir sausina plaukus, tad bent savaitgaliais atsisakykite džiovintuvo. Pasinaudokite grožio tendencijomis, šią vasarą vienos madingiausių - šlapių plaukų efekto šukuosenos. Drėgnus plaukus glotniai sušukuokite atgal, sutvirtinkite smeigtukais, ir baigta!

"Barbara Bui"
Scanpix

Venkite šukuosenos formavimo priemonių. Bet kokios fiksavimo priemonės: želė, lakas, putos, vaškas ir kitos, kenkia plaukams. Įvairios sudėtinės dalys pažeidžia plauko struktūrą, nors šukuosena atrodo nepriekaištingai, ilgainiui plaukai ima skilinėti, pasidaro trapūs ir šiurkštūs. O vasarą panašų neigiamą efektą plaukams sukelia kenksmingi saulės spinduliai. Taigi leiskite savo kasoms pailsėti, žavėkite natūraliu grožiu.

N.Richie, J.Chastain, K.Dunst
N.Richie, J.Chastain, K.Dunst
Scanpix

Pristabdykite plaukų blukimą, naudodamos dažytiems plaukams skirtą šampūną, kondicionierių ar balzamą. Taip pat dažniau pasilepinkite spalvas atkuriančiomis ir plaukus drėkinančiomis kaukėmis. Išsaugoti spalvą padės tinkamos temperatūros vanduo, venkite karšto, verčiau trinkite drungnu.

Palaikykite tvarkingą šukuoseną. Reguliariai trumpinkite plaukų galiukus, ypač vasarą jie greičiau sausta ir šakojasi. Nors vasara lepina šiluma, neretai patenkame į vėjo spąstus, šis plaukus silpnina. Nuo vėjo išgelbės stilingos pynės. Šįmet madingi įvairiausi pynimai: prancūziškos kasos karūna, išvirkščia ar žuvies uodegos kasa, kuodai, apraizgyti pynėmis, ir kiti.

Jennifer Morrison
Jennifer Morrison
Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis