Dainininkės L. Vaikulės dieta – minus 9 kg per 9 dienas

Populiari Latvijos atlikėja Laima Vaikulė ne kartą buvo pripažinta elegantiškiausia ir gracingiausia moteris ne tik savo šalyje, bet ir Rusijoje, kur ji – tikra žvaigždė. Bėgant metams – atlikėjai neseniai sukako 59-eri – L. Vaikulė neprarado patrauklumo, liekna jos figūra galima tik žavėtis. L. Vaikulės dieta – gana griežtas išbandymas, tačiau didelis jos efektyvumas padeda susiimti.

Taip pat skaitykite:
- Minus 10 kg per 13 dienų nebadaujant. Išbandžiusiųjų atsiliepimai
- Produktai, kurių negalima valgyti tuščiu skrandžiu
- Lengva ir sveika dieta padės atsikratyti iki 3 kg per savaitę

Kaip atsirado dieta
L.Vaikulė visada rūpinosi savo figūra. Jos siekiamybė – išlaikyti 47 kg svorį. Artistės gyvenimas nepaiso režimų: vėlyvi koncertai, pasisėdėjimai po jų koreguoja ir figūros pokyčius. Norėdama išlaikyti idealų kūno svorį L. Vaikulė sukūrė savo lieknėjimo metodiką.
Dieta trunka 9 dienas ir susideda iš 3 etapų, kiekvienas jų pagrįstas tik vieno produkto vartojimu. Vertinant atsiliepimus griežtas mitybos planas leidžia numesti 4-9 kg (kuo didesnis svoris, tuo daugiau riebalų netenkama). Pati Laima tikina: dieta jos nė karto nenuvylė.
Ekstra atvejais, kai reikia greito rezultato, Vaikulė dvi dienas nieko nevalgo tik geria nesaldžius skysčius.

Laima Vaikulė ir Lėlytė
Laima Vaikulė ir Lėlytė
Asmeninio archyvo nuotr.
L. Vaikulės dietos meniu
* Pirmos trys dienos skirtos ryžiams. Dainininkė ruošia košę iš rudųjų ryžių be druskos (optimalus kruopų ir vandens kiekis – 1:2) ir valgo ją visą dieną. Kadangi košė – beskonė, Laima ją paskanina skojos padažo šlakeliu ir prieskoninėmis žolelėmis. Daininkė rekomenduoja kasdien išgerti ne mažiau kaip 2 litrus nesaldaus gėrimo.
Rudieji ryžiai nėra kažkokia ypatinga šio augalo rūšis – šie ryžiai, skirtingai nuo šlifuotųjų tebeturi luobelę, todėl išsaugo galybę naudingų medžiagų. Jei neturite galimybės įsigyti nešlifuotų ryžių, naudokite baltuosius (prieš verdant juos rekomenduojama praplauti šaltame vandenyje).

Shutterstock nuotr.
* Antrasis dietos ciklas leidžia save palepinti virta vištienos krūtinėle – šiuo produktu pasisotinama, be to baltymai padeda atkurti prarastą raumenų masę. Filė (be odelės) taip pat teks virti ir valgyti be druskos.
Kad šis maistas nebūtų toks prėskas, prieš jį ruošiant galima pamarinuoti sausų žolelių ir sojos padažo mišiniu. Savaime suprantama, mėsos periodo metu reikia gerti daug nesaldžių gėrimų – jie gerina virškinimą ir valo organizmą.

Prieskoniai - skoniui pabrėžti ir suprasti
Prieskoniai - skoniui pabrėžti ir suprasti
Shutterstock nuotr.
* Baigiamasis dietos etapas vėl pirmenybę teikia angliavandeniams: tris dienas reikia valgyti obuolius. Tik venkite itin saldžios veislės obuolių.
Obuolius galima valgyti žalius, taip pat – išspaustas jų sultis ar keptus obuolius (abiem atvejais cukraus neturi būti). Kaip ir ankstesniais etapais gerkite daug skysčių. Vanduo neturi būti gazuotas.

Shutterstock nuotr.
Specialisto nuomonė
Kadangi šis mitybos režimas nesuteikia organizmui reikiamo maistingų medžiagų kiekio, dietos metu rekomenduojama vartoti vitaminų ir mineralų kompleksą.

Kontraindikacijos
Nereikia pradėti laikytis šios dietos, jei neseniai persirgote infekcine ar virusine liga. Šis mitybos planas nerekomenduojamas ir nėštumo metu, kūdikį maitinančiai motinai, taip pat sergant chroniška vidaus organų liga.

L. Vaikulės dieta : kodėl ji tokia veiksminga?
Kasdieną atlikėja stengiasi maitintis racionaliai, nes bet kokia dieta (juolab griežta) verčia organizmą patirti stresą. Atlikėja valgo sveiką maistą, geria arbatą su citrina ir medumi, taip pat stengiasi išsimiegoti – tai, pasak pačios Laimos, padeda jai išsaugoti moterišką grožį ir žavesį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis