Meduolinis maskarponės pyragas

Vasariškas, gaivus, lengvas ir dieviškai skanus.

Taip pat skaitykite:
- Dietinis obuolių pyragas
- Ant stalo - netikras zuikis
- Vištienos ir pievagrybių suktinukas

Pyrago pagrindui reikės:
3 kiaušinių
3 valg. š. cukraus
2 valg. š. kvietinių miltų
1 valg. š. krakmolo
200 g sviesto
po 0,5 valg. šaukšto malto imbiero, malto cinamono ir maltų juodųjų pipirų
100 ml gervuogių arba kitokio likerio

Kremui reikės
250 g maskarponės sūrio
1 valg. š. vanilinio cukraus
500 ml 35 proc. riebumo grietinėlės

Papuošimui imkite
sezono uogų: žemuogių, braškių, šilauogių, šaltalankių, gervuogių, taip pat - smulkintų žemės riešutų, tarkuoto baltojo šokolado ir rudojo cukraus.

* Išplakite sviestą su cukrumi iki purios masės.
* Atskirai sumaišykite sausus ingredientus - miltus, krakmolą bei prieskonius - ir supilkite juos į cukraus bei sviesto masę. Išmaišykite.
* Gauta tešla išklokite 26 cm skersmens apvalią kepimo formą.
* Kepkite orkaitėje 190ºC temperatūroje apie 15 min.
* Pyragą atvėsinkite ir tolygiai patepkite likeriu.
* Maskarponės sūrį sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir plakta grietinėle. * Gautu kremu užtepkite pyragą ir palaikykite šaldytuve 30 min.
* Vėliau pyrago kraštus gražiai apipjaukite peiliu ir jį papuoškite sezono uogomis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis