3 šiuolaikiškų prieškambarių vizijos: kad pirmasis įspūdis apie namus būtų vykęs

Prieškambariui paskiriama atvira bendrojo kambario erdvė prie durų ar greta laiptų, kur būtų patogu persiauti batus, pakabinti paltą, pasidėti rankinę ar raktus. Todėl dekoruojant šią zoną svarbu ne tik išsirinkti praktiškus bei funkcionalius baldus bei aksesuarus, bet ir priderinti juos prie bendro erdvės stiliaus bei spalvų konteksto.

Moderni estetika

Nuotraukoje: gamintojo „Fritz Hansen“ kabykla COAT TREE TM, staliukas LITTLE FRIEND TM ir kėdė DOTTM – iš salono „Skandinaviški interjerai“.
Žurnalas "Mano namai"
Atvira prieškambario zona, suformuota grubios apdailos bendrojoje erdvėje, kur vyrauja pilkšvas, faktūriškas betono atspalvis, itin išryškėja išskirtinio dizaino, plastiškų, estetiškų linijų baldai bei aksesuarai. Pagrindinis šios zonos akcentas – aštuntajame praėjusio garsaus dešimtmetyje dizainerės Sidsės Werner sukurta kabykla, prie kurios spalviškai ir stilistiškai derinami ir kiti elementai. Monochromišką pilkos, baltos ir juodos spalvų derinį galima paįvairinti spalvingesniais aksesuarais: čia tiks kelių madingų atspalvių kilimėlis, patogus melsvas pufas ar ryškesnės aprangos detalės – skėtis, šalis, rankinė.

Nerūpestingo jaukumo įspūdis

Nuotraukoje: gamintojo „Zanotta“ krėslas NUVOLA, stalelis TEMPO, kabykla MUSEO – iš salono „Instyle JG“.
Žurnalas "Mano namai"
Nedidelė prieškambario patalpa, jungianti skirtingus namų kambarius, išsiskiria ypatingu jaukumu. Tokią nuotaiką čia sukuria šilto kolorito rusvi atspalviai, minkštos, lenktos baldų linijos, natūralios apdailos bei interjerų aksesuarų medžiagos. Jaukų nerūpestingumo įspūdį paryškina skirtingų spalvų ir dizaino durys, vedančios į skirtingas namų zonas. Tokiame prieškambaryje puikiai priderinsite ir išskirtinius modernaus dizaino baldus, ir sendintos stilistikos ar retro aksesuarus, o jaukiame pasteliniame fone išraiškingai suskambės netikėtas raudonos ir žalios spalvų derinys.

Gaivus lengvumo pojūtis

Nuotraukoje – gamintojo „Gervasoni“ krėslas GRAY 01, stalelis GRAY 44 ir dekoratyvinė pagalvėlė – iš salono „Coockoo Design House“.
Žurnalas "Mano namai"
Atviroje erdvėje, greta lengvo dizaino laiptų konstrukcijos, suformuota šviesi šiuolaikiška prieškambario zona, kur vyrauja baltas ir pilkšvas spalvinis derinys bei ažūrinio dizaino baldai: palei laiptus įkomponuotas patogus fotelis su nedideliu staleliu šalia ir stilinga metalinė kabykla. Prie jų derės modernus, įdomaus dizaino šviestuvas, patogu batų lentyna ar raktinė. Baigtumo ir gaivumo pojūtį atvirame šiuolaikiško dizaino prieškambaryje padės sukurti ryškiai žalio ar gelsvo atspalvio aksesuarai, itin išryškėjantys šviesiame fone ir pabrėžiantys erdvės lengvumą.
Nuotraukos – gamintojų ir A. Narmonto

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis