Keturi principai, kaip tapti sėkmingu

Kaip vasaros pradžia yra neįsivaizduojama be Joninių šventės, kuomet yra paminima trumpiausia metų naktis, taip pačios Joninės yra neatsiejamos nuo paparčio žiedo paieškų. Nuo seno lietuvių protėviai tikėjo, kad trumpiausią metų naktį papartis pražysta ir tas, kas suras jo žiedą taps be galo laimingu ir visažiniu.

Ankščiau šios paieškos vykdavo labai rimtai, šventai tikint paparčio žiedo egzistavimu. Dabar tai tėra graži tradicija, kurios metu yra imituojama paparčio žiedo paieška, linksminamasi ir šokama. Tačiau ar tikrai paparčio žiedo neįmanoma rasti?
Knygos.lt atrinko keletą pozityvaus mąstymo guru Deilo Karnegio principų, kurie gali pasitarnauti ieškant paparčio žiedo.
Viskas prasideda nuo svajonės

Sėkmingo svajotojo pagrindinė savybė yra svajonių vertimas tikslais, o tikslų – tikrove. Tačiau savo svajonės surasti paparčio žiedą negalite paversti abstrakčia viltimi. Turite šią svajonę paversti konkrečiu tikslu su priemonėmis jam įgyvendinti. Negalvokite apie laimę ar kitas dovanas, kurias gautumėte radę žiedą. Galvokite apie patį radimo faktą. Tai turi būti jūsų tikslas.

Pasirengimas darbui
Norint pasiekti, kokio nors tikslo reikia visFada turėti planą ir gerai išanalizuoti situaciją. Ne išimtis ir paparčio žiedo ieškojimas. Pirmiausia, reikia pakelti savo kompetenciją ir įgyti kuo daugiau žinių šioje srityje. Geriausia būtų išnagrinėti šaltinius, teigiančius apie rastus paparčio žiedus, surasti, kas juos sieja. Pabandyti išanalizuoti legendas ir padavimus, siekiant išsiaiškinti, kokie prietarai ar aplinkybės galėjo sąlygoti nesėkmingas žiedo paieškas ir numatyti kaip tokius faktorius pašalinti.

Taip pat nuolatos treniruokitės ir tyrinėkite. Išsiaiškinkite viską, ką tik galite apie paparčius ir panašius į juos augalus. Neatmeskite galimybės, kad galbūt paparčiai žydi ne tik per Jonines ir leiskitės į bandomąjį žygį, bet kuriuo metų laiku. Taip tik geriau pažinsite teritorijas, kuriose auga šie augalai ir bus lengviau atėjus pagrindinei misijai.

„Trijų K“ principas
„Trys K“ reiškia kooperacija, kolaboraciją ir kolegialumą. Žmogaus gyvenime labai svarbūs yra partneriai. Šeimoje sutuoktinis, darbe bendradarbis, mokykloje bendraklasis – visi šie žmonės mums padeda pasiekti savo tikslų, mus palaiko, kartu atlieka užduotis, užkamšo skyles, kurių jūs paliekate, todėl tai labai svarbu ir paparčio žiedo paieškose.

Nepaisykite legendos skirtos įbauginti ieškotojus, kad neva į žiedo paieškas leistis turi vienas žmogus. Kooperuokitės, suburkite komandą puikių specialistų, kurie žinotų, kaip ieškoti, kaip sisteminti duomenis, kaip persigrupuoti, greitai keisti taktiką. Nesistenkite vienas priimti visų sprendimų. Jūsų kolegos gali turėti gerų įžvalgų ar net tinkamesnių priemonių tikslui pasiekti.

Nieko blogo nenutiks. Būkite drąsūs!
Būtinai tikėkite savo tikslu. Eikite tiesiai ir drąsiai. Visada pagalvokite, kas gali atsitikti blogiausia. Šiuo atveju, blogiausia kas gali nutikti, tai, kad jūsų paieškos bus nevaisingos, tačiau šiuo atveju blogiausia yra geriausia. Jūs nieko neprarasite pabandę, tik įgausite patirties. Drąsa paverčia svajones realybe. Jei nesiseks šį kartą, nebijokite pabandyti kitais metais ir nenustokite tikėti, kad galite tai padaryti.

Jei paparčio žiedo ir nerasite ar jo net neisite ieškoti, šie principai gali pasitarnauti kiekvienoje gyvenimo situacijoje, o paparčio žiedu gali tapti bet kuris gyvenimo tikslas, atrodantis taip pat nerealiai kaip paparčio žiedo suradimas. Tačiau tik bandydami ir nenuleisdami rankų galime jų pasiekti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis