Nekeptas gaivus kavos tortas su bananais

Karštomis vasaros dienomis būtų kankynė stovėti prie orkaitės. Pasigaminkite šaltą ir gaivų tortą.

Reikės:


1,5 stiklinės stiprios saldžios kavos

500 g paprastų sausainių

1 stiklinė cukraus

4 kiaušiniai

2 valg. šaukštai kakavos miltelių

250 g sviesto

4-6 bananai

1 šaukštelis vanilinio cukraus


Kaip gaminti:


* Kremui cukrų, kiaušinius, kakavos miltelius ir vanilinį cukrų sumaišykite ir indą įstatę į karšto vandens vonelę pakaitinkite iki masė sutirštės. Gautą masę atšaldyti. Tada maišant po truputį dėti minkštą sviestą ir ištrinti iki vientisos konsistencijos.

* Bananus supjaustome griežinėliais.

* Į sviestu išteptą torto formą klojame kavoje pamirkytus sausainius, ant jų tepame kremo ir uždedame banano griežinėlius. Ir vėl klojame sausainių sluoksnį. Viršutinis sluoksnis - kremo, kurį papuoškite tarkuotu šokoladu, sezono uogomis.

* Tortą pastatome į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis