Reikės:
1,5 stiklinės stiprios saldžios kavos
500 g paprastų sausainių
1 stiklinė cukraus
4 kiaušiniai
2 valg. šaukštai kakavos miltelių
250 g sviesto
4-6 bananai
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Kaip gaminti:
* Kremui cukrų, kiaušinius, kakavos miltelius ir vanilinį cukrų sumaišykite ir indą įstatę į karšto vandens vonelę pakaitinkite iki masė sutirštės. Gautą masę atšaldyti. Tada maišant po truputį dėti minkštą sviestą ir ištrinti iki vientisos konsistencijos.
* Bananus supjaustome griežinėliais.
* Į sviestu išteptą torto formą klojame kavoje pamirkytus sausainius, ant jų tepame kremo ir uždedame banano griežinėlius. Ir vėl klojame sausainių sluoksnį. Viršutinis sluoksnis - kremo, kurį papuoškite tarkuotu šokoladu, sezono uogomis.
* Tortą pastatome į šaldytuvą mažiausiai 2 valandoms.