Koks laisvalaikis padeda sparčiai deginti kalorijas

Kai už lango šviečia saulė ir pučia vasariškas vėjelis, kažin ar kam norisi lieti prakaitą sportuojant namuose. Verčiau susirasti smagią kompaniją ir pasidžiaugti laisvalaikiu gamtoje. Kokia veikla padės greitai sudeginti 300 kalorijų ir pailsėti nuo per savaitę susikaupusių minčių?

Taip pat skaitykite:
Vienoje rečiausiai pasaulyje lankomų vietų keliautojo likimas priklauso nuo čiabuvių geranoriškumo
Gruzijos mitai ir tikrovė
Ką daryti, jei sportuojate, bet nelieknėjate?

Skraidančios lėkštės mėtymas
Su draugais ar šeima šis žaidimas neprailgs. Prieš keliaudami į paplūdimį įsimeskite plastikinę skraidančią lėkštę. Mėtydami ir gaudydami lėkštę, 300 kcal sudeginsite per 80 min. Išbandykite tokią pramogą ir su augintiniu, tai puiki mankšta ir jam.

Tinklinis
80 minučių žaidimo tinklinio kamuoliu taip pat sudegins 300 kcal. Paplūdimyje greičiausiai rasite jau paruoštas tinklinio aikšteles. Sodyboje ar kitoje poilsio vietoje tinklą atstos skersai tariamos aikštelės padėta virvė, kuri žymės teritorijas.

Shutterstock nuotr.

Jodinėjimas
Apsilankykite žirgyne, jodinėjimas – šaunus laisvalaikio leidimo būdas gamtoje. Per valandos trukmės kelionę žirgais sudeginsite 300 kcal, pailsėsite ir pabūsite kartu su mylimuoju ar draugų kompanija.

Augalų sodinimas
Sodo tvarkymas taip pat padeda deginti kalorijas. Atnaujinkite aplinką sodinukais: gėlėmis, vaismedžiais, ar krūmais. 1 valandą padirbėjusios sode prarasite 300 kcal ne veltui, vėliau džiaugsitės vasariškais žiedais, tvarkinga aplinka, o rudeniop raškysite ir vaisius. Jei sodinsite medelius, 300 kcal sudeginsite kiek greičiau – per 54 minutes.

Shutterstock nuotr.

Šiaurietiškas vaikščiojimas
Savaitgalį ištrūkite į gamtą, pavyzdžiui, mišką. Šiaurietiškas vaikščiojimas su lazdomis – ir maloniai raminantis, ir itin naudingas užsiėmimas. Sutvirtinsite raumenis, atsipūsite nuo miesto, 300 kcal išeikvosite per 40 minučių.

Važinjimas riedučiais
Riedučiai skirti ne tik paaugliams, bet ir visiems, mėgstantiems aktyvų gyvenimo būdą. Jei neturite savų riedučių, pasidomėkite, kur juos galima išsinuomoti. Paprastai nuomos punktus rasite parkuose, kur yra stadionai, įvairiuose kurortuose, turinčiuose takus dviračiams. 35 minučių pasivažinėjimas riedučiais sudegins 300 kcal.

Tenisas
Vasarą tenisas atviruose kortuose – populiari pramoga. Suburkite draugų ar šeimų kompaniją ir išvykite į savaitgalio kelionę atokiau miesto, pavyzdžiui, į turizmo sodybą. Čia gryname ore žaisdamos tenisą 300 kcal sudeginsite per 35 minutes.

Dviratis
Atšilus orams ne vienas sėda ant dviračio ir keliauja į darbą. Tačiau dviračiu smagu nulėkti ir iki ežero, ir pasivažinėti mieste, gamtoje ar kurorte. Jei pedalais minsite 30 minučių (vidutinis greitis turėtų būti apie 18-20 km/h), sudeginsite 300 kcal.

Shutterstock nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis