Grožio eksperto komentaras: 5 vestuvių makiažo gudrybės

Vestuvių dieną kiekviena nuotaka atsiduria dėmesio centre. Suknelė, bateliai, šukuosena, makiažas – visa turi atrodyti tobulai. Kaip susikurti tinkamą ir kokybišką makiažą?

Taip pat skaitykite:
6 šukuosenų idėjos vestuvėms
Maisto produktai, stabdantys raukšlių atsiradimą
Plaukų stilisto patarimai: kaip kirpimais koreguoti veido formą

Konsultuoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas LT“ grožio ekspertas Andrius Kličius.

„Bene didžiausias nuotakos rūpestis – visą dieną išliekantis makiažas, kuris atrodytų nepriekaištingai ne tik dienos šviesoje, bet ir nuotraukose, todėl ruošiantis ypatingai dienai patariama kreiptis į profesionalus, kurie žino ne vieną gudrybę“, – sako grožio ekspertas A. Kličius.

Individualumas. Nors mados žurnale pasirinktas makiažas atrodo idealiai, svarbu atminti, kad kiekviena moteris yra unikali, todėl toks turi būti ir makiažas. Kai kuriuos akcentus galima drąsiai skolintis iš madingų žurnalų, kitus reikia derinti prie individualių veido bruožų.

Kiekviena moteris yra unikali, todėl toks turi būti ir makiažas
Kiekviena moteris yra unikali, todėl toks turi būti ir makiažas
Shutterstock nuotr.

Spalvos. Kuriant vestuvių makiažą spalvos derinamos ne vien prie odos ir plaukų, bet ir prie suknelės atspalvio. Pasirinkusioms pieno baltumo ar kreminės spalvos apdarą – patartina rinktis šviesias ir švelnias spalvas. Kitaip rizikuojama, kad makiažas vizualiai pasendins.

Lūpos. Paprasčiausias būdas pasirinkti lūpų dažų spalvą – derinti ją prie aksesuarų. Jei puošiamasi kukliau, idealus variantas – rinktis spalvą, keliais tonais ryškesnę už natūralią.

Lūpas galite ryškinti keliais tonais sodresne spalva už natūralią
Lūpas galite ryškinti keliais tonais sodresne spalva už natūralią
Shutterstock nuotr.

Nepersistengti. Dažniausiai pasitaikanti nuotakų klaida – pernelyg gausus makiažas, kurio rezultatas yra nepageidaujamas kaukės efektas. Vestuvių makiažas kuriamas nuotakos grožiui paryškinti, o ne užmaskuoti.

Pasiruošusi netikėtumams. Siekiant, kad makiažas išliktų visą dieną, patartina rinktis tik profesionalias ir kokybiškas priemones. Šiai dienai geriausiai tiks vandeniui ir drėgmei atspari kosmetika, kuri yra itin patvari. 

Kokybiškas makiažo pagrindas yra vienas svarbiausių šventinio makiažo elementų, nes būtent jis užtikrins, kad oda išliktų tolygi ir matinė iki pat vakaro, o akių makiažas nesubėgtų į vokų kampučius.

Kokybiškas makiažo pagrindas yra vienas svarbiausių šventinio makiažo elementų
Kokybiškas makiažo pagrindas yra vienas svarbiausių šventinio makiažo elementų
Scanpix

Lūpų dažams ilgaamžiškumo suteiks maža gudrybė ir pasiruošimas iš anksto. Eidama miegoti lūpas patepkite drėkinančiu balzamu – jos bus suminkštintos ir paruoštos ilgai dienai. Prieš nuspalvinant lūpas dažais, padenkite jas makiažo pagrindu ir biria pudra, kurie bus tarsi pamatas, paryškinkite vandeniui atspariais matiniais lūpų dažais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis