Folijoje keptos žuvies receptas

Iškylaujant maistą ruošti aliuminio folijoje labai patogu – ji ir keptuvė, ir lėkštė vienu metu.

Kepti skirtus maisto produktus reikia vynioti taip, kad matinė jos pusė būtų į vidų, o blizgi – į išorę, nes taip geriau sulaikomas karštis. Jeigu į foliją vyniojami produktai tik vežtis iš namų į gamtą, tada blizgiąja puse vyniokite į vidų.

Folija sulaiko kepant iš produkto bėgančias sultis, neleidžia joms išgaruoti. Todėl folijoje iškeptas maistas išlieka sultingas. Be to, kepant folijoje galima nenaudoti riebalų.


Folijoje produktai iškepa greičiau dėl jos palaikomos didesnės temperatūros: 0,5 kg mėsos kepa 30–40 min. Kad patiekalas apskrustų, likus 10–15 min. iki kepimo pabaigos foliją reikia praskleisti ir padidinti kaitrą. Prieš tai susikaupusias sultis galima nupilti ir panaudoti padažui paruošti. Saugiau maistą įvynioti į kelis folijos sluoksnius, nes vienas sluoksnis gali įplyšti, ir tada sultys išbėgs.


Ant žarijų kepta balta žuvis


Reikės:


  • 4-5 baltos nuskustos žuvies (menkės, ešerio, lydekos, kardžuvės) gabaliukų,
  • 1 laimo arba citrinos,
  • saujos šviežių krapų,
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
  • žiupsnio druskos,
  • žiupsnio maltų juodųjų pipirų,
  • trupučio aitriosios paprikos,
  • 4-5 didelių bulvių.


Kaip gaminti


* Žuvies gabaliukus nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite ant folijos gabaliukų, į kuriuos suvynioję ant žarijų kepsite žuvį.


* Krapus labai smulkiai sukapokite, suberkite druską, pipirus, aitriąją papriką, supilkite aliejų, laimo sultis ir viską išmaišykite. (Jeigu žuvį ruošiate iš vakaro, druskos geriau į šį mišinį nedėti, o užberti prieš pat kepant žuvį.) Šiuo mišiniu aptepkite žuvies gabaliukus. Kruopščiai užlankstykite foliją, kad apvertus neišbėgtų sultys. Taip namie paruoštą žuvį patogu vežtis į iškylą.


* Į folijos gabaliukus suvyniokite po nuplautą neskustą bulvę, sumeskite jas į žarijas, o žuvį padėkite ant grotelių virš žarijų. Pavartydami kepkite bent 15-20 min., nelygu žuvies gabaliukų storis ir grotelių aukštis virš žarijų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis