Kokie maisto produktai tarpusavyje nedera

Pasikabinkite šį sąrašą virtuvėje – kad nepamirštumėte, kokių maisto derinių vengti.

Taip pat skaitykite:
- Gėrimas, JAV sumušęs dietų TOP'us
- Ką reikia valgyti pusryčiams, kad būtume lieknesni?
- Produktai, kurių negalima valgyti tuščiu skrandžiu

* Makaronai ir mėsa. Naudingos šių produktų medžiagos trukdo viena kitos įsisavinimui. Todėl makaronų ir mėsos derinys sukelia pilvo pūtimą ir apsunkina virškinimą.

* Sūris ir mėsa. Šiuose produktuose – didelis baltymų kiekis. Be to, abiejuose yra riebalinių rūgščių, kurios kenkia organizmui. Ir dar – sūryje esantis fosforas trukdo organizmui įsisavinti mėsoje esantį cinką.

* Agurkai ir kopūstai. Jei valgai daržovių salotas, venk šio derinio – jis apsunkina vitamino B1 įsisavinimą.

* Kiaušiniai ir bulvės. Bulvėse yra mineralų, kurie trukdo kalcio ir geležies pasisavinimui iš kiaušinio. Todėl šiuos produktus reikia vartoti atskirai.

* Žuvis ir kiaušiniai. Vištos kiaušinyje yra medžiaga ovidinas, kuri geba naikinti vitaminą B7, gaunamą iš riebios žuvies. Dėl tos pačios priežasties kiaušinių nereikia derinti su ryžiais, kuriuose taip pat yra vitamino B7.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis