Vienas instrumentas – visa paletė garsų

Italų gitaristas Antonio Forcione išgauna savo instrumentu visus įmanomus garsus ir emocijas. Tačiau pavadinti jį muzikantu būtų per maža. Virtuoziškai valdoma akustinė gitara – pagrindinė, bet ne vienintelė šio charizmatiško artisto kūrybos priemonė.

Taip pat skaitykite:
A. Jasaitytė-Čeburiak: noriu dirbti psichologe, bet praeitis man trukdo
Natūrali kosmetika. Rankų priežiūros priemonės ir patarimai
Gimimo data gali lemti gebėjimą mylėti ir seksualinį temperamentą

A.Forcione, kaip ir jo muzika, sunkiai įspraudžiamas į rėmus. Jo saviraiškos laisvė sunkiai pažabojama – kūrėjo albumų galima ieškoti „world music”, džiazo, akustinės gitaros bei kituose įrašų parduotuvių skyreliuose.

Kelią į pripažinimo aukštumas šis gitaristas, kompozitorius, talentingas artistas pradėjo skintis gatvėje. A.Forcione muzikuoja nuo paauglystės – iš pradžių grojo būgnais, o tik po to gitara. Pirmieji jo koncertai vyko Pietų Italijos kaimų festivaliuose, subūrus grupę kartu su broliu ir keliais draugais. Tačiau pirmąjį savo diplomą Antonio gavo kaip meno ir skulptūros specialybės studentas, po to jis dar studijavo Romoje pantomimą.

Iš prigimties linkęs į nuotykius menininkas vieną dieną nutarė paragauti gatvės muzikanto duonos ir patraukė į Londoną, kur prasidėjo jo šlovinga muzikinė karjera.

Organizatorių archyvas

Čia Antonio greitai pavyko išsiskirti tarp gatvės muzikantų ir patekti į BBC televizijos laidą, o netrukus – dalyvauti europiniame turnė, pasirašyti sutartį su „Virgin Records” kompanija.

Atlikėjas neapleido taip pat teatrinės karjeros - kaupė įgūdžius muzikinės komedijos žanre koncertuodamas su „Trio Ole”, su gitaros virtuozu Neilu Stacey duete „Acoustic Mania”, kitais žanro meistrais ir solo. A.Forcione pasirodė teatruose bei festivaliuose nuo Australijos ir Indonezijos iki JAV, Kanados, Lotynų Amerikos, Afrikos, daugybėje Europos šalių.
Į jo maršrutus pateko Honkongo ir Singapūro menų festivaliai, tarptautiniai Perto, Velingtono, HIFA (Zimbabvė) festivaliai ir daugybė kitų prestižinių renginių. 2001 metais Edinburgo festivalyje A.Forcione pelnė „Fringe“ apdovanojimą.

Šis menininkas vadinamas nenuspėjamu, nes neieško žodžio kišenėje, pavergia publiką savo vaizduote ir humoru. Antonio kaip žuvis vandenyje nardo po roko, „soul“, džiazo, Lotynų Amerikos muzikos bei itališko folkloro stichiją, stebina klausytojus technine ekvilibristika. Kartais jis lyginamas su gitaros grandais Paco de Lucia ir Johnu McLaughlinu.
„Daugybę metų kuriu, aranžuoju, atlieku ir įrašinėju muziką, kuri man artima, kuria tikiu. Jau beveik 25 metus keliauju po pasaulį – tai suformavo mano kūrybos ir muzikavimo įpročius“, - aiškino A.Forcione.

Menininkas išleido net 17 albumų. Kai kurie jų pateko į geriausiųjų sąrašus Didžiojoje Britanijoje. Kūrybos kelias suvedė A.Forcione su daugybe garsenybių, tarp jų – Charlie Hadenu, Omaru Sosa, Triloku Gurtu, Angelique Kidjo, Johnu Etheridge‘u, Ulfu Wakeniusu, Barney Kesseliu.

Akustinės gitaros genijus Antonio Forcione koncertuos liepos 18 d. 19 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis