Sultingas vištienos, pomidorų ir baltųjų pupelių troškinys

„Ką pagaminti pietums?“ – kartais būna toks pat įkyrus klausimas kaip ir „Ką apsirengti?“. Skirtumas tas, kad apsirengti dažniausiai nebūna ką, o pagaminti - tiek daug idėjų ir minčių, kad sunku net išsirinkti. Siūlau pasigaminti paprastą, nesudėtingai paruošiamą, bet gana pikantišką paukštienos troškinį su pomidorais.

Kiti receptai:
- Pyragas su vyšniomis
- Beatos uogienių receptai: uogų asorti ir cukinijų bei obuolių pagardas
- Gruziniški sūrio paplotėliai khachapuri

Nors naudojau konservuotus produktus (na visi kartais esame tinginiai), jūs galite naudoti šviežius. Taip pat nebūtina naudoti vyno – galima pilti vištienos sultinio. Bet būtinai, tiesiog būtinai įdėkite džiovinto oregano ir kmynų (jei neturite jų, tiks ir kuminas, tik jis aitresnis, tad nepiktnaudžiaukite) - pamatysite kaip gardžiai pakvips namai. Skanių pietų!

Trukmė: apie 60 min.
Porcijos: 4
Energetinė vertė: 465 kcal/porcija (be garnyro)

Reikia:
• 380 g vištienos filė be odelių
• 2 svogūnų
• 2 česnako skiltelių
• gumulėlio sviesto
• 3 valg.š. alyvų aliejaus
• konservuotų baltųjų pupelių indelio
• konservuotų pomidorų be odelių
• 4 valg.š. pomidorų pastos (ketčupo arba tyrės)
• 2 valg.š. čili paprikos miltelių
• 2 valg.š. džiovintų raudonėlių
• gero žiupsnio kmynų (arba žiupsnelio kumino)
• baltojo sauso vyno (aromatui)
• šviežiai maltų juodųjų pipirų
• druskos
+ virtų ryžių arba bulvių (garnyrui)

tastyart.lt nuotr.
Kaip gaminti:
* Įkaitinkite keptuvėje gumulėlį sviesto. Susmulkinkite svogūną ir česnaką. Sudėkite į įkaitintą sviestą ir apkepinkite apie 8 min.
* Nuplaukite vištieną, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir apkepinkite kartu su svogūnais ir česnakais, kol įgaus dailią balkšvą spalvą. Įpilkite alyvuogių aliejaus ir dar pakepkite 2-3 minutes and vidutinės ugnies.
* Sumažinkite ugnį. Sudėkite čili, raudonėlius, kmynus, išmaišykite.
* Dalį pomidorų skysčio nuo pupelių supilkite į keptuvę, išmaišykite visą troškinį. Neuždengtame puode troškinkite apie 15 min. Pagardinkite druska, pipirais, įpilkite šlakelį vyno. Troškinkite dar 10-15 minučių, po to vėl įpilkite šlakelį vyno. Ir vėl truputį patroškinkite, jeigu trūksta skystimo, galite įpilti vištienos sultinio.
* Patiekite su virtais ryžiais arba bulvytėmis.

Daugiau receptų: http://www.tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis