Grožio eksperto patarimai: atostogų kosmetika

Jei susiruošėte pailsėti į svečią šalį, turėtumėte pasirūpinti grožio lagaminėliu. Kokias priemones pasiimti, kuo puoselėti odą, kaip sustiprinti apsaugą nuo UV spindulių ir gražaiai įdegti? Apie visa tai pasakoja grožio ekspertas.

Taip pat skaitykite:
Vasariškam makiažui – 5 madingos lūpų spalvos
Garsių moterų plaukų priežiūros paslaptys
Natūrali kosmetika. Rankų priežiūros priemonės ir patarimai

Konsultuoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas LT“ grožio ekspertas Andrius Kličius.

Kokias kosmetikos premones pasiimti į trumpą savaitgalio kelionę, kai keliaujame tik su rankiniu bagažu?
Odos priežiūros esmė yra kokybiškas valymas, todėl ypatingas dėmesys turi būti skirtas odos valymo priemonėms – tai yra prausiklis arba pienelis bei tonikas. Jei kelionės metu nebus galimybės naudotis vandeniu, pravartu pasiimti micelinį vandenį, jis atliks pienelio ir toniko vaidmenį. Na ir aišku, odai reikia apsaugos bei drėgmės, tad nepamirškime drėkinamojo kremo, turinčio UV filtrų.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis kosmetikos priemones, kai ruošiamės ilgesnėms kelionėms į šiltus egzotiškus kraštus?
Atminkite, kad šiltuose egzotiškuose kraštuose organizmas patiria stresą, todėl - jokių eksperimentų, jokių naujų kremų ar kaukių. Į kelionę reikia imti tik patikrintas ir pažįstamas priemones. Galioja ta pati taisyklė – odos priežiūros esmė yra valymas, tad nepamirškite odos valymo priemonių.

Egzotiškuose kraštuose saulės aktyvumas yra žymiai aukštesnis, todėl mūsų organizmas tokiai UV spindulių dozei nėra pasirengęs. Jei mūsų platumose organizmas sugeba apsisaugoti nuo kenksmingų saulės spindulių apie 10 minučių, tai tropikuose jis to padaryti nesugeba. Reikėtų rinktis apsauginį kremą su aukštesniu SPF filtru. Jei išsirinkote kremą su SPF 50, su juo saugios būsite 50 minučių. Šiltuose kraštuose oda geriau priima lengvos tekstūros, neriebius kremus. Ieškokite dienai skirto kremo taip pat su SPF apsauga.

Apsauginis pienelis
Apsauginis pienelis "Sun Care Milk for Children UVA/UVB 50+" ("Clarins"); Įdegį skatinantis sausasis aliejus "Collistar" saugo kūną ir plaukus nuo sūraus vandens poveikio; Apsauginis veido kremas "Aroma Sun Expert Proactive Anti-Wrinkle Cream SPF 30" ("Decleor") mažina raukšles, ilgam drėkina.
Gamintojo nuotr.

Kaip greitai dieninį makiažą paversti vakariniu keliomis priemonėmis?
Tereikia pridėti kelis akcentus. Paryškinti akis skystu kontūru, nebūtinai juodu, tai gali būti mėlyna arba turkio spalva. Jei akcentuojate akis kontūru, blakstienas paryškinkite panašios spalvos tušu. Jei akcentuojate lūpas, akis nežymiai paryškinkite tušu, vėlgi, nebūtinai juodu.

Vakariniam makiažui akis ryškinkite skystu kontūru ar tropinių atspavių šešėliais
Vakariniam makiažui akis ryškinkite skystu kontūru ar tropinių atspavių šešėliais
tumblr.com
Jei ryškinate lūpas, akims pakaks tik tušo
Jei ryškinate lūpas, akims pakaks tik tušo
tumblr.com nuotr.

Kokiomis grožio priemonėmis galime sustiprinti apsaugą nuo saulės?
Viena patikimiausių priemonių apsaugoti odą, likus mėnesiui iki atostogų, gerti maisto papildus su beta karotinu. Jis pagerins odos atsparumą UV spinduliams. Tam, kad įdegis būtų ne tik saugus bet ir gražus, kartą per savaitę odą reikia nušveisti šveitikliu. Pašalinus negyvas ląsteles, odos paviršius bus lygesnis, oda įdegs tolygiai ir gražiai.

Be abejo, vienintelė patikima apsauga yra kremai su SPF filtrais. Tačiau ir čia negalima pamiršti tam tikrų niuansų. SPF filtrai išbuvę ant odos ilgiau nei 12 valandų pradeda oksiduotis ir gali pakenkti odai. Todėl po kiekvieno apsilankymo paplūdimyje, vakare būtina nusiprausti duše. Taip pat būdami paplūdimyje einame maudytis, gulime ant smėlio, prakaituojame, visa tai ardo SPF filtrą, tad kremą būtina tepti pakartotinai kas 2 valandas.

Jei pasirenkame SPF 30 filtrą, Palangoje turime net 300 minučių saugiam įdegiui. Per 300 minučių organizmas gauna optimalią UV spindulių dozę, kiekviena papildoma minutė organizmui tik kenks. Jei suplanavome, kad paplūdimyje būsime 300 minučių, t.y. 5 valandas, praėjus 5 valandoms, paplūdimyje geriau neužsibūti ir likusią dienos dalį praleisti šešėlyje.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis