10 populiariausių vestuvių mitų

Dažnai turime susidarę išankstinę nuomonę įvairiais vestuviniais klausimais. Bet ne viskas būna taip, kaip įsivaizdavome ar kaip patarė draugai. Kartu su www.isteku.lt aiškinamės ir griauname didžiausius vestuvių mitus.

Taip pat skaitykite:
- Dizaineris E. Rainys: teminės vestuvės tampa vis populiaresnės
- 5 vasariškos avalynės tendencijos pagal stilistę A. Gilytę
- Žvaigždės, perkopusios 40-metį: kaip išlaikyti jaunystę

1. Samdyti draugus - patikimiau
Jeigu jūsų draugai yra dizaineriai, tai dar nereiškia, kad jie sumaketuos tokius pakvietimus, stalo ir meniu korteles, apie kokias svajojote. O tai pripažinti bus sunku. Jei kitas draugas yra puikus fotoreporteris, nebūtinai jo vestuvinės nuotraukos tave nudžiugins. Samdyti draugus yra labai rizikinga. Gal šiek tiek ir pigiau, bet atsakomybė tiek jiems, tiek jums - dvigubai. Juk dėl nepasisekusio darbo nesinori gadinti draugystės.

2. Vestuvinė suknelė - tik balta
Suknelė labiausiai tikti ir patikti turi jums, o ne svečiams, todėl rinkitės tokią, apie kokią svajojote. Raudoną, trumpą, egzotišką ar kelnių komplektą.

3. Jei buvote kažkieno vestuvėse, privalote kviesti ir į saviškes
Nesijauskite įsipareigoję ir neskaičiuokite svečių pagal tai, kur ir kada buvote. Kvieskite tuos žmones, kurie jums artimiausi, nes beveik visose vestuvėse žmonių skaičius visad būna didesnis nei planuota.

4. Vedybų planuotojai - brangūs
Vienas populiaresnių mitų. Dažniausiai vedybų planuotojai jums nieko nekainuos arba kainuos itin nedaug. Daugelis jų turi įvairių nuolaidų, todėl sutaupyti pinigai atpirks išlaidas vedybų planuotojai. Be to, pagalvokite kiek kainuoja jūsų laikas ir nervai viską planuojant...

5. “Pasidaryk pats” idėjos - pigesnės
Dažnai girdime, kad jei norite pigesnių vestuvių, galite daug ką pasidaryti patys - kvietimus, stalo papuošimus, korteles, aksesuarus, maistą ir panašiai. Atminkite, kad tai ne visada būna pigiau, nes jums reikia priemonių keletai dešimčių daiktų, o pardavėjai juos gamina tūkstančiais... Todėl paskaičiuokite prieš darydami kas yra pigiau, jei tai aktualu.

6. Pulkas pamergių ir pabrolių
Senas Lietuvoje ir ne tik paplitęs mitas. Tuomet pradedami kviesti septintos kartos pusbroliai ir kiti menkai pažįstami žmonės, kad tik sudarytų gražų pulką. Nesukite galvos dėl pamergių ir pabrolių skaičiaus, o tiesiog pasirinkite artimiausius šioms pareigoms žmones.

7. Būtina iškelti ypatingas vestuves
Todėl reikia pasiimti paskolą, užstatyti turtą ar pasiskolinti iš draugų ar giminaičių. Jūs pradedate naują gyvenimą ir norite tai daryti su milžiniškomis skolomis? Tikrai? Geriau organizuokite vestuves pagal savo išgales (jos gali kainuoti tikrai labai nedaug) ir pradėkite šeimyninį gyvenimą ne tuščia sąskaita.

8. DJ yra prasčiau už muzikantų grupę
Deja, kartais vestuvių muzikantų lygis būna toks baisus, kad geriau pasisamdyti didžėjų, leidžiantį kokybišką muziką. Žinoma, gyvai atliekama muzika turi savų privalumų, suteikia šventei iškilmingumo ir jaukumo, bet tai kainuoja brangiau, o kartais kaina neatitinka kokybės. Suderinkite su didžėjumi dainų sąrašą ir galėsitės klausytis mėgstamiausios muzikos. O pasirūpinus gera garso aparatūra kokybė tikrai nebus prastesnė.

9. Vestuvinis maistas - neskanus
Šis mitas atsiradęs iš patirties. Jei vestuviniai stalai maistu nukraunami dar nesulaukus svečių, tuomet viskas tęžta, šyla, džiūna, todėl dažnai maisto skonis būna švelniai tariant nekoks. Tas pats būna, jei jį ruošė nepatyrusi virėja, o jūs smulkmeniškai nesuderintote meniu. Skirkite daugiau dėmesio maistui ir svečiai jį prisimins ilgai.

10. Vestuvių suknelių kainos išpūstos
Manote, kad nėra skirtumo ar suknelė kainuoja 500 Lt ar 5000 Lt? Gal modelis ir bus panašus, bet suknelės kokybė jau kita. Svarbiausia - kokios medžiagos naudojamos suknelei siūti, kaip suknelė sukirpta ir kaip pasiūta. Kaina atspindi daikto kokybę. Tas pats ir su nuomojamomis suknelėmis - kuo pigesnė, tuo daugiau kartų buvo dėvėta ir tuo prastesnė jos kokybė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis