Seksologas: visi vyrai suka į kairę – tai tik laiko klausimas

Seksologas V. Šapurovas: jei po gimdymo vyras suka į kairę, moteris turi prisiimti atsakomybę už tai.

Taip pat skaitykite:

- Žaidimai miegamajame: seksas prancūziškai, ispaniškai, o gal arabiškai?

- Gimimo data gali lemti gebėjimą mylėti ir seksualinį temperamentą

- 5 melo frazės, kurias ištaria VISOS moterys

Visi vyrai eina į kairę, ir tai - tik laiko klausimas. Žinoma, yra nedidelė vyrų dalis, kuri bijo prarasti žmoną, vaikus, turtą, jie linkę kentėti. Kad ir koks nesėkmingas seksas, jie vengia neištikimybės ir dėl tvirtų moralinių įsitikinimų.

Prastas seksas yra didelis išbandymas vyrams. Biologiškai apspręstas poreikis mylėtis yra norma vyrams (daugumos moterų noras mylėtis yra daug mažiau fiziologinis, paprastai jis būna susijęs su konkrečiu vyru). Todėl nesimylint arba nesėkmingai mylintis vyras patiria stresą, kuris ilgainiui pasidaro nepakeliamas. Patenkindamas mylimą moterį vyras save realizuoja. Ir jis jaučiasi prastas, nereikalingas arba reikalingas tik kaip pinigų šaltinis, jei moteris su juo nesimyli.

Kartais poros pasakoja, kad jų tarpusavio santykiai yra nekokie, tačiau seksas puikus. Galima manyti, jog šiems sutuoktiniams reikia daug ramybės, kurią jie gauna mylėdamiesi. Tokiu būdu jie kaip ir numaldo nerimą, kylantį iš prastų kasdienių santykių - vienas kitu naudojasi kaip raminamąja tablete. Čia yra abipusis išnaudojimas, ir niekas nėra skolingas kitam. Antra vertus, tai tampa pagrindu vertinti partnerį ir laikyti konfliktus pakankamai nepavojingose ribose. Tokie žmonės neretai mano, jog konfliktai yra mokestis už seksą.

Vyrų polinkis į neištikimybę yra biologiškai apspręstas, ir su tuo nėra lengva kovoti. Gyventi kartu ir sėkmingai mylėtis daugelį metų – tai kiekvienos poros siekiamybė. Tačiau be seksualinio darnumo turi būti pastebimi ir atliepiami partnerio poreikiai emocinėje ir dvasinėje srityse. O jei žmogus paiso tik savo poreikių, tai žemina ir galiausiai sužlugdo seksualinį bei šeiminį gyvenimą. Todėl renkantis būsimą sutuoktinį svarbu įvertinti ir tai, ar jis pajėgus paisyti kito norų. Jei žmogus jaučia pats, kad nesugebės paisyti kitų, tuoktis yra labai rizikinga.

Ilgalaikis kokybiškas seksas labai susijęs ir su kitais artumo aspektais - jausminiu ir dvasiniu. Nors kartais kai kam mylėjimasis atrodo kaip grynai mechaninis veiksmas, taip nėra. Sėkmingas mylėjimasis daugeliui žmonių įmanomas tik pakankamai dvasiškai suartėjus. Tam reikia laiko. O jei seksas prasideda pirmiau, nei realiai suartėjama, santykiai išyra arba atsiranda seksualiniai sutrikimai. Pirmiausia būtina sukurti abipusę meilę arba bent simpatiją. Toliau - fizinis susipažinimas.

Jei visi šie etapai praeina sėkmingai, žmonės linkę tuoktis arba gyventi partnerystėje. Gyvendami kartu partneriai pripranta vienas prie kito, keičiasi psichologinė situacija ir tai taip pat įtakoja seksualinius santykius. Sekso kokybė nukenčia ir nuo rutinos (vienovės). Šie psichologiniai pokyčiai yra ypač svarbūs.

Gyvenant ilgai partnerystėje (nesusituokus) moteris paprastai jaučia augantį nerimą dėl to, kad jos neveda. Tai žemina. Nugyvenus kartu dvejus metus ir daugiau, iškyla klausimas: “Ką manyje jis dar nori patikrinti? Aš gi jam atiduodu viską!” Nerimas gali sumažinti arba padidinti moters seksualumą. Noras mylėtis sumažėja tada, kai moteris jaučiasi nemylima, nuvertinta, reikalinga vien dėl sekso. Seksualumo padidėjimas sietinas su baime būti atstumtai ir paliktai, vienatvės jausmu. Abiem atvejais seksualumo pokyčiai yra laikini, jie nėra susiję su natūraliu seksualiniu temperamentu. Todėl sugrįžti į pirminę situaciją seksualumas galės tik susitvarkius dvasinei būsenai ir santykiams.

Gyvenant šeimoje psichologiniai santykiai taip pat keičiasi ir tai įtakoja lytinio gyvenimo kokybę. Skirtingose šeimose - kitaip. Seksas gali prarasti prasmę ilgai nesusilaukus kūdikio. Kad ir kiek žmonės norėtų patirti sekso malonumų, gilumonė mylėjimosi paskirtis yra vaikas. Taigi, jei vaikas neatsiranda arba jo atsiradimo vengiama, sekso malonumai sumažėja. O tai, suprantama, veda į vieno ar abiejų partnerių neištikimybę.

Jei vaikas atsiranda, seksualiniai santykiai irgi keičiasi. Nėštumas, gimdymas, vaiko priežiūra partnerius suartina, bet ir atitolina. Seksas kaip ir praranda savo biologinį tikslą, pora turi daug rūpesčių, trūksta laiko ir jėgų, kinta moters kūnas, jis tampa ne toks patrauklus. Tuo metu emocinis ir dvasinis kontaktai patiria išbandymus, vyksta naujo suderinamumo paieškos.

Bet kurios santykių problemos neišvengiamai atsiliepia (bent laikinai, kol vėl abi pusės „susitars“) sekso kokybei. Gimdymo komplikacijos, moters lytinių organų pasikeitimai taip pat įtakoja seksualumą. Maždaug pusei porų po natūralaus (ne po cezario pjūvio operacijos) gimdymo tenka naujai prisiderinti prie pasikeitusių moters lytinių organų. Ir čia slypi pavojai, jei porai susiderinti nepavyks.

Gimdymas gali atnešti ir kitokių problemų. Jei pora arba vienas iš partnerių (dažniau moteris) yra nusistatę prieš šiuolaikinę kontracepciją ir jei iki gimdymo nebuvo saugomasi, tai tampa aštria problema. Tuomet žmonės negali mylėtis, kai jie abu to norėtų, arba naudoja nutrauktą lytinį aktą, o tai gerokai sumažina abipusį pasitenkinimą. Šis metodas, beje, gerokai padidina moters nerimą, nes jo patikimumas menkas. Tuomet geriausia yra sekso nenorėti. Moteris vengia mylėtis, tampa neįdomia partnere.

Suprastėję seksualiniai santykiai veda į neištikimybę. Labai keista, bet pablogėjus sekso kokybei dėl visų šių priežasčių, dalis moterų neprisiima savo atsakomybės dėl vyro neištikimybės. Vyras tuomet kaltinamas dėl „sugyvulėjimo“. Reikia priminti, jog sėkmingas abiejų partnerių mylėjimasis yra viena iš laimingo šeiminio gyvenimo garantijų.

Moters grožis yra svarbi vertybė šeimos gyvenime. Dėl gimdymų, amžiaus, ligų nuolatos vyksta neigiami pokyčiai. Čia laimi moterys, kurios nuo vaikystės moka ir nori bent kažkiek pasirūpinti savo grožiu. Stengdamasi išsaugoti savo kūną moteris kaip ir siunčia vyrui pranešimą: „Tu man esi svarbus ir tavo meilė man reikalinga“. Kita vertus, padidintas susirūpinimas savo išvaizda reiškia kitką: „Aš noriu būti amžinai jauna ir noriu patikti visiems pasaulio vyrams (tu nesi man labai svarbus ir patikimas)“.

Dabar visi žino, kas yra „Kama sutra“. Ten yra daug rekomendacijų merginimo laikotarpiui ir žinoma aprašomos suartėjimo pozicijos, lytinių judesių variantai. Ši sekso įvairovė padeda apsisaugoti nuo lytinio gyvenimo rutinos, nuobodulio ir neištikimybės. Gali iškilti ir kita problema. Kai kurios moterys dėl patirtos seksualinės prievartos, per griežto auklėjimo, išreikšto neurotiškumo vengia sekso įvairovės. Viena vertus, vyras būtinai turi paisyti moters norų, kitaip seksas nedžiugins. Bet, jeigu yra daug apribojimų (kokias pozicijas galima naudoti, kokios kitokios akto formos yra priimtinos), seksas greitai tampa nuobodus ir „neskanus“. Patys apribojimai neigiamai veikia tik tuomet, kai partneriai pageidauja skirtingų dalykų. Jeigu abu pageidauja misionieriaus pozos ir tuo džiaugiasi, jie gali sėkmingai nugyventi visą gyvenimą.

(Redakcijos nuomonė nebūtinai sutampa su autoriaus nuomone)

Į šiuos klauimus prašytume atsakyti tik vyrų: 


_loadQuiz(11237);

Parašyk Redakcijai

Čia pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų.

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis