Firminis vištienos apkepas

Šio patiekalo receptą paveldėjo iš tėvų. Jau net neatsimenu, kada jį pirmą kartą ragavau. Tikrai daugiau, negu prieš dešimt metų. Šis patiekalas pagaminamas labai lengvai, bet visada nustebina svečius.

Pati pradėjau jį gaminti tada, kai norėjosi gimtadienius švęsti be tėvų ir reikėdavo pačiai galvoti, kuo pamaitinti svečius. Dabar ji dažniausiai gaminu tada, kai reikia pamaitinti daug žmonių, o laiko suktis virtuvėje beveik nėra.


Reikės:


500 g vištienos krūtinėlės

8 vidutinių bulvių

1 didelio svogūno

fermentinio sūrio (patogiausia naudoti jau supjaustytą lapeliais)

kelių šaukštų majonezo

poros česnako skiltelių

žiupsnelio druskos

maltų juodųjų pipirų

aliejaus formai patepti



Vištienos apkepas
Vištienos apkepas
Fotolia nuotr.



Kaip gaminti:


* Vištienos krūtinėlę supjaustome vidutiniais gabaliukais (vieną pusę maždaug į keturias dalis). Įtriname juos smulkintu česnaku, apibarstome druska ir pipirais. Paliekame marinuotis, kol ruošiame likusius produktus.


* Bulves nulupame, supjaustome per pusę arba į keturias dalis - priklausomai nuo jų dydžio. Sudedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie dešimt minučių.


* Kepimo skardą ištepame aliejumi. Vienu sluoksniu sudedame į ją bulves ir mėsos gabaliukus (aš dažniausiai dedu mėsą per vidurį, o bulves aplink). Svogūną nulupame, supjaustome plonais griežinėliais ir išdėliojame ant viršaus (turi pasidengti visas plotas). Ant svogūnų sudedame sūrio lapelius, aptepame juos keliais majonezo šaukštais. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis