Pyragas su slyvomis

Desertą ruoškime iš sezono uogų. Šį kartą - slyvų.

Reikės:
0,5 kg slyvų
100 g miltų
1 stiklinės pieno
3 kiaušinių
100 g cukraus
citrinos sulčių
cinamono, druskos – truputį, pagal skonį

Kaip gaminti:
* Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Slyvas perpjaukite per pusę, išimkite kauliukus.
* Du baltymus išplakite su druska, 3 trynius ištrinkite su cukrumi, pienu ir miltais. Sumaišydami tešlą su baltymais gausite porėtą masę.
* Trečdalį tešlos pilkite į sviestu išteptą skardą, tada klokite slyvų puseles ir t.t. Ant viršutinio tešlo sluoksnio slyvų puseles išdėliokite gražiai – taip papuošite pyragą.
* Kepkite orkaitėje 20 minučių. Ištrauktą pyragą apibarstykite cukraus pudra.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis