Veiksmingi būdai, kurie padės atsikratyti pigmentinių dėmių

Odos patamsėjimai – vienas pirmųjų senėjimo ženklų. Tačiau pigmentinės dėmės gali atsirasti ir jaunoms moterims. Dažnai jų atsiradimą lemia kenksmingi UV spinduliai, sutrikusi nervų sistema, tam tikrų vitaminų ir mineralų trūkumas. Kaip atsikratyti odos patamsėjimų?

Kad pigmentinės dėmės taptų šviesesnės ar visai išnyktų, teks pasistengti. Svarbiausia užkirsti joms kelią laiku, turėti kantrybės ir nenutraukti gydymo proceso vos jį pradėjus.

Taip pat skaitykite:
Kaip išryškinti mėlynas akis
Kada kirpti plaukus, kad jie taptų gražesni
5 makiažo pasiūlymai ateinančiam sezonui

Papildykite organizmo atsargas reikiamais vitaminais. Yra gausybė vitaminų, augalų ekstraktų ir kitų medžiagų, kurios padeda naikinti odos patamsėjimus. Tai vitaminai C, B3, sojos, saldymedis, kojo rūgštis (dėl savybių, sukeliančių odos jautrumą, yra ribojama daugelyje šalių), morkų bei citrinų sultys, agurkai ir kita. Tačiau kiekviena šių medžiagų veikia savaip, todėl kelių derinimas vienu metu pagerins rezultatą.

Kai turite laisvą minutėlę, pasigaminkite natūralią kaukę, pavyzdžiui, iš valg. šaukšto medaus, poros valg. šaukštų varškės ir šaukšto šviežių citrinų sulčių. Išmaišyta mase patepkite veidą ir laikykite 20 minučių, tuomet nuplaukite, atsargiai nusausinkite, patepkite drėkinamuoju kremu.

Naudokite veido serumus, praturtintus vitaminu C. Vakare patepkite odą priemonėmis, turinčiomis vitamino A (retinolio). Retinolis naikina žalingą poveikį audiniams ir ląstelėms darančius laisvuosius radikalus. Į maisto racioną įtraukite produktų, turinčių vitamino B3: tunas, lašiša, kalakutiena, rupių kvietinių miltų gaminiai, saulėgrąžos, pupelės, žirniai.

Valgykite produktų, turinčių vitamino B3, pavyzdžiui, lašišą
Valgykite produktų, turinčių vitamino B3, pavyzdžiui, lašišą
Shutterstock nuotr.

Venkite streso, skirkite pakankamai laiko poilsiui. Greitas gyvenimo tempas, rūpestis dėl menkniekių, nepatogios situacijos – visa tai daro įtaką odos pokyčiams. Kasdien atraskite nors šiek tiek laiko atsipalaidavimui ir nusiraminimui. Galbūt vakare nueisite į jogos pamoką, gal savaitgalį pasivaikščiosite gamtoje ar atsipalaiduosite sodyboje, svarbiausia, kad išsklaidytumėte įtampą ir susikaupusį nerimą.

Neeksperimentuokite su odos priežiūros priemonėmis. Jei oda jautri, ji netruks sureaguoti į naują grožio produktą, gali atsirasti bėrimas, perštėjimas ar spuogai. Tai skatina pigmentinių dėmių susidarymą. Naudokite švelnias odos priežiūros priemones, būtinai valykite veidą porą kartų per dieną, neleiskite odai sausti. Naudokite kremą su keramidais, jie apsaugo odą, suteikia jai atsparumo, puikiai tinka sausai ir brandžiai odai.

Kantriai laukite rezultatų. Dažnai galvojame, kad priemonių poveikis turėtų pasirodyti vos per kelias dienas ar savaitę, tačiau tai užtrunka kur kas ilgiau. Pigmentinės dėmės paprastai pradeda nykti po 6-8 savaičių, jei gydymą serumais ar specialiais kremais nutrauksite anksčiau, už priemones sumokėti pinigai nuplauks vėjais, o rezultato taip ir neišvysite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis