Valdovų rūmuose - flamenko garsai

Ištaigingas valdovų rūmų kiemas, pripildytas aistringojo flamenko – tai derinys nepamirštamam vasaros vakarui. O jis toks ir bus, jei apsilankysite žavingojo flamenko gitaros virtuozo - Carloso Pinanos grupės koncerte.

Jausmingasis ispanas yra viena svarbiausių flamenko figūrų savo šalyje: greta spalvingos koncertinės veiklos gitaristas dėsto flamenką Mursijos konservatorijoje, vadovauja flamenko meno mokyklai, yra tarptautinio flamenko festivalio ir gitaros konkurso rengėjas. Įspūdinga ir jo paties trofėjų kolekcija - jau nuo studijų metų renka tarptautinius apdovanojimus flamenko festivaliuose, konkursuose. Be to, muziko veiklą garbingais prizais įvertino Mursijos laikraštis „La Opinion“ bei Emma Egea fondas, o simpatijas reiškia ne vienas leidinys: pasak „Tiempo Magazine“, Jis – ateities atstovas dabartyje. Ko gero, šiam muzikantui flamenke nebėra paslapčių, jam antrina ir „World Music Magazine“: Be jokių abejonių šis gitaristas surado savo vietą ne tik turtingo techninio arsenalo, bet ir muzikinių idėjų dėka. Jis atveria naujus kūrybos kelius ir kartu neleidžia nugrimzti užmarštin tradicijoms.

Tačiau, visų pirmiausiai, Carlosas kartu su broliu Curro (vokalas) save laiko didžiosios ispanų tradicijos tęsėjais. Stilingu ir intymiu muzikavimu atlikėjai įgijo daug gerbėjų sostinėje po pernykščio pasirodymo Kristupo vasaros festivalyje. Dabar į Vilnių juos atlydės kita šokėja – Hortensia Laencina.

Paklaustas, ko šį kartą galima tikėtis iš pasirodymo, gitaristas nedvejodamas pažada jausmingą koncertą, įspūdingą reginį, perteikiantį tarp liūdesio ir džiaugsmo, meilės ir neapykantos, gyvenimo ir mirties banguojančio flamenko emocijas.

Carloso gitara ir Curro balsas, kuriems paklūsta trapiausi žmogaus jausmų niuansai, spektaklyje įkūnys flamenko sielą, o šokėjos judesių kalba – flamenko kūną.

Taigi, pasiruoškite užburiantiems šokėjos judesiams, pribloškiančiam virtuoziškumui bei kerinčioms melodijoms, pripildysiančioms nuostabią LDK valdovų rūmų kiemo erdvę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis