Kenksmingiausių gėrimų TOP 9

Rinkdamiesi gėrimus atidžiai vertinkite jų sudėtį. Nepakanka, kad būtų bent vienas naudingas elementas. Kur kas svarbiau, kad gėrimo sudėtyje nebūtų kenksmingųjų.

Sulčių gėrimai ne tokie jau ir naudingi, kaip atrodo. Dažniausiai ten – dažytas saldus vanduo, iš kurio nėra tokios naudos, apie kokią kalbama. Tikrų sulčių kiekis tokiuose gėrimuose – minimalus. Jei norite kokybės, ieškokite 100 proc. sulčių.

Nuo kavos kokteilių, paruoštų pieno pagrindu, ne tik pilnėjate (puodelis tokios skonybės gali turėti iki 800 kalorijų), bet ir spartinate kepenų akmenligės atsiradimą.

Fotolia nuotr.
Aromatizuotas vanduo kenksmingas dėl jame esančio cukraus kiekio. Jau nekalbant apie tai, kad natūralių aromato stipriklių šiais laikais niekas nenaudoja, tad ar verta gerti cheminį produktą?

Gėrimai sportininkams sustiprina riebalų deginimą, tačiau juose netrūksta sintetinių saldiklių.

Stiprus spiritinis gėrimas mažomis dozėmis geba suaktyvinti kraujotaką ir padėti deginti cukrų. Tačiau pakanka išgerti gurkšnelį daugiau, ir efektas – atvirkštinis. Tarkime, mirties nuo vėžuio tikimybė išauga 36 procentais.

Shutterstock nuotr.
Limonadas labiausiai kenkia sveikatai. Šio gėrimo stiklinėje yra 6 šaukšteliai cukraus, konservantų, dažiklių, skonio stipriklių ir aromatizatorių. Visa tai suteikia nereikalingą šimtą kalorijų, ir neduoda jokios naudos.

Energetinis gėrimas turi daugiausia kofeino ir cukraus. Po trumpalaikio jų suteikto jėgų antplūdžio ateina sunkiai nusakomas nuovargis.

Energiniai gėrimai nekenkia, kol neišgeriate daugiau nei 1 litro per dieną
Energiniai gėrimai nekenkia, kol neišgeriate daugiau nei 1 litro per dieną
Shutterstock nuotr.
Dietinis gazuotas gėrimas be kalorijų, regis, organizmui neturėtų kenkti. Tačiau iš kitos pusės, jame nėra ne tik kenksmingų, bet ir naudingų elementų.

Vaisių kokteiliai padeda priaugti svorio. Gėrimo litre yra 700 kalorijų ir vos du gramai baltymų. Ir, žinoma, galybė cukraus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis