Paukštiena su pievagrybiais kitaip

Be bulvių ar ryžių, o su skrudintos baltos duonos riekele, kuri sugeria skanų mėsos ir pievagrybių sultinį. Lėkštelė šviežių daržovių – pomidorų, agurkų, ridikėlių – taip pat labai čia tiktų.

Kiti receptai:
- Makaronai sūrio padaže ir traškia plutele
- Rūgštynių sriuba
- Maskarponės pyragas su obuoliais

Reikės:
4 vištienos filė,
2 svogūnų,
4-5 pievagrybių,
4 riekių skrudinto batono,
½ šaukštelio druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žiupsnelio kvapiųjų pipirų,
aliejaus kepimui,
1-2 šaukštų sviesto,
2-3 šaukštų grietinėlės,
saujelės šviežio raudonėlio.

Kaip gaminti
* Svogūnus nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pamaišydami kepinkite keptuvėje ant silpnos ugnies, pabarstykite druska. Kai smarkiai suminkštės, išgriebkite juos į lėkštę.
* Pievagrybius nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir po 2 min. iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kur kepė svogūnai. Jeigu reikia, įpilkite dar šiek tiek aliejaus, užberkite druskos. Apkeptus išgriebkite prie svogūnų.
* Į keptuvę sudėkite nuplautas ir nusausintas vištienos filė. Pabarstykite druska ir pipirais. Įpilkite truputį aliejaus. Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies kiekvieną pusę po 4-6 min. Tada prie mėsos sudėkite svogūnus, grybus, sviestą, įpilkite grietinėlę, pamaišykite.
* Filė patiekite uždėtą ant skrudinto batono riekių, užpilkite padažu, uždėkite grybų griežinėlių, užberkite raudonėlio.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis