Plaukų dažymas. Kokią spalvą rinktis

Artėja naujas sezonas, su juo dauguma nori atnaujinti ir įvaizdį. Lengviausias būdas tai padaryti - pakeisti plaukų spalvą. Ką reikėtų žinoti prieš dažant plaukus?

Plaukų spalvos dalijamos į 10 pagrindinių atspalvių skalę, tamsiausia yra juoda, o šviesiausia - platinos baltumo. Kai dažote plaukus ilgalaikiais dažais, saugiausias būdas - natūralią spalvą pašviesinti arba patamsinti iki 2 pustonių.

Taip pat skaitykite:

Paruoškite kūną atviriems drabužiams

Kaip atsikratyti nuospaudų ir suminkštinti padų odą?

Norite išlaikyti gražią odą – spartinkite medžiagų apykaitą

Reikėtų rinktis spalvą, kuri pabrėžtų jūsų odos atspalvį. Jei oda turi rausvumo, tiks pelenų ar šviesios blondinės atspalviai, reikėtų vengti auksinio geltonio. Didelė tikimybė, kad tiems, kurie vaikystėje buvo šviesiaplaukiai, užaugus taip pat tiks šviesūs plaukai. Žmonės, kurių odos atspalvis yra vidutinio tamsumo (turi vadinamojo alyvuogių pustonio) drąsiai gali plaukus dažyti tamsiau. Jiems tiks gilūs raudoni ir sodrūs rudi atspalviai. Jei oda blyški, nepertamsinkite plaukų - per tamsus atspalvis gali dar labiau išryškinti blyškumą.

Aktorė Nicole Kidman
Aktorė Nicole Kidman
Sipa Press/Scanpix
Aktorė Allison Williams
Aktorė Allison Williams
Scanpix

Dažydamos plaukus pirmą kartą, nesirinkite ilgalaikių dažų. Pirmam bandymui tiks trumpalaikiai (nusiplauna per kelis kartus) arba pusiau ilgalaikiai dažai (nusiplauna po 12-18 plovimų). Jei norite naujo įvaizdžio, verčiau plaukus patamsinkite pora tonų, šviesinti yra sunkiau.

Prieš keisdamos plaukų spalvą, įvertinkite, kiek laiko galėsite skirti jų priežiūrai. Mažiausiai dėmesio plaukams gali skirti brunetės, sunkiau išlaikyti sodrius raudonus arba ypač šviesius plaukus.

Aktorė Audrey Tautou
Aktorė Audrey Tautou
Sipa Press/Scanpix
Aktorė Uma Thurman
Aktorė Uma Thurman
Scanpix

Atminkite, kad kas kiek laiko reikia dažyti ataugusias šaknis (jei spalvą keitėte daugiau nei 2 tonais). Šviesūs plaukai reikalauja ypatingos priežiūros, jie turi atrodyti idealiai. Nušviesintiems plaukams reikės atkuriamųjų kaukių, balzamų, drėkiklių, serumų ir kitų priemonių, kad jie neprarastų gyvybingumo, blizgesio ir glotnumo.

Atlikėja Christina Aguilera
Atlikėja Christina Aguilera
Scanpix

Išbandykite sruogeles, jos ypač gražiai atrodys vasarą, plaukams suteiks išraiškingumo, dimensijos. Vis dėlto, dauguma plaukų stilistų yra įsitikinę, kad trumpos šukuosenos atrodo gražiau, kai plaukai nedažomi sruogelėmis, yra vienspalviai.

Aktorė Tilda Swinton
Aktorė Tilda Swinton
Sipa/Scanpix

Plaukų spalva gali pakeisti ne tik išvaizdą, bet ir gyvenimo būdą. Minėjome, kad išsirinkus tam tikras spalvas, teks daugiau dėmesio skirti plaukų priežiūrai. Taip pat gali tekti keisti garderobą, makiažą, nes ryškūs, pavyzdžiui, raudoni plaukai, nėra lengvai derinami prie kitų spalvų. Taip pat nusidažiusios plaukus kaprizinga spalva greičiausiai sulauksite daugiau aplinkinių dėmesio. Jei esate tam pasirengusi - pirmyn, jei vengiate būti pastebėta, pamąstykite apie subtilesnius atspalvius.

Aktorė Christina Hendricks
Aktorė Christina Hendricks
Reuters/Scanpix


Reklama: groziui.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis