Čirviniai blynai - iš išorės traškūs, viduje minkštučiai

Tik pas mamą tokių blynų galiu gauti – iškepų ant krosnies, senovinėje keptuvėje. Vadiname juos ne vafliukais, o „širdelių blynais“. Kiti juos dar vadina čirviniais blynais. Kiekviena iškepta „širdelė“ – didelė, raštuota. Išorėje jie yra traškūs, o viduje minkšti, drėgni. Nepaprastai skanūs, o jei dar su cukrumi sutrintomis mėlynėmis – nepersivalgyti neįmanoma...

Reikės:
5 kiaušinių,
beveik 0.5 l saldžios grietinėlės,
3-4 šaukštų rauginto pieno (arba 2 šaukštų majonezo),
0,5 stiklinės vandens,
½ arbatinio šaukštelio druskos,
šaukšto cukraus,
2 šaukštų aliejaus,
arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus,
miltų pagal poreikį,
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
lašinukų keptuvei patepti.

Žurnalas "Moteris" (G.Barauskienės nuotr.)
Kaip gaminti
* Kiaušinius labai gerai išplakite su druska, cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
* Supilkite aliejų ir grietinėlę. Įmaišykite raugintą pieną, vandenį.
* Miltų berkite tiek, kad gautųsi kefyro tirštumo tešla.Su miltais įmaišykite kepimo miltelius.
* Keptuvę patepkite lašinukais, pilkite po samtelį tešlos ir kepkite.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis