Stiliaus patarimai, kurie pravers kiekvienai

Kad nepasiklystumėte tendencijose, kurdamos įvaizdį remkitės laiko patikrintais patarimais. Nesekite mada aklai, atminkite, kad „mažiau yra daugiau“.

Subtilus moteriškumas
Rudenį moterims siūlomas vyriškas garderobas: kelnių kostiumai, klasikiniai biuro marškiniai, liemenės, platūs švarkai, skrybėlės ir t.t. Tačiau besirengdamos vyriško stiliaus drabužiais nepamirškite, kad esate moteris, pabrėžkite pranašumus. Vilkėdamos marškinius ar kostiumėlį, liemenį apjuoskite siauru dirželiu. Megztinio, palaidinės ar švarko rankoves patraukite aukštyn – subtiliai atidenkite riešus, papuoškite apyranke. Nevenkite patrumpintų kelnių, prie jų derinkite elegantiškus batelius su pakulne.

Aktorė Freida Pinto
Aktorė Freida Pinto
Sipa Press/Scanpix

Dirželio magija
Vilkėdamos suknelę nepamirškite diržo, šįmet tai itin madingas akcentas. Jis ne tik atgaivins įvaizdį, bet ir pritaikys sulnelės siluetą jūsų figūrai. Jei norite, kad kojos atrodytų ilgesnės, dirželį juoskitės po krūtine, jei viršutinė kūno dalis platesnė nei apatinė – ties klubais, jei turite liauną liemenį – ties natūralia jo linija.

"Prada" 2013-2014 m. modelis
Sipa/Scanpix
''Elie Saab'' 2013 m. modelis
''Elie Saab'' 2013 m. modelis
Reuters/Scanpix

Universalus akcentas
Šalikėlis net ir visai paprastai aprangai suteiks išskirtinumo, padarys ją idomesnę. Orams atvėsus įsigykite ilgą stačiakampio formos šalį, apvyniokite juo kaklą 2 kartus, o galus suriškite ir paslėpkite. Šiek tiek paformuokite, kad šalis laisvai kristų – stilinga ir šilta!

Aktorė Jessica Alba
Aktorė Jessica Alba
Buzzfoto/Scanpix

Raštų galia
Bijote derinti skirtingų raštų drabužius? Jei rinksitės panašių atspalvių skirtingus marginimus, drabužius derinti bus lengviau, apranga atrodys vientisesnė. Šauniai ir stilingai atrodo tvarkingi raštai (taškeliai, dryžiai, kvadratai) derinamu su abstrakčiais ar gėlių, gyvūnų kailių motyvais. Kai renkatės rudens sezoną ypač madingus leopardų, zebrų, ar kitų gyvūnų raštus, pirmenybę teikite paprastiems, klasikiniams siluetams ir kokybiškiems audiniams.

Aktorė Mayim Bialik
Aktorė Mayim Bialik
AFP/Scanpix

Monochromija
Viena sezono tendencijų – monochrominiai (vienspalviai) drabužių deriniai. Būkite kūrybingos ir įvaizdžiui suteikite gyvumo derindamos ne identiškų, bet panašių atspalvių drabužius. Įpinkite vieną neutralios spalvos (pavyzdžiui, kreminės arba pilkos) spalvos drabužį arba aksesuarą, tai gali būti užsegamas megztinis, šalikas, palaidinė ir t.t. – jis subalansuos įvaizdį.

"Mango" modelis
Gamintojo nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis