Darbe – stilingos figūrą formuojančios suknelės

Suknelės itin moteriškas ir patogus drabužis, tad dizaineriai jas tobulina kiekvieną sezoną. Tinkama suknutė stilingai užmaskuos figūros trūkumus ir puikiai tiks darbo aprangai. Artėjant rudeniui žvalgykitės geometrinių elementų – linijinių raštų ir spalvinių blokų.

Linijomis margintos suknelės yra ne tik madingos, bet ir gali patobulinti figūrą. Horizontalios linijos turėtų būti ties tomis kūno vietomis, kurias norite paplatinti, vertikalios – kurias norite pailginti, susiaurinti. Tačiau vertikalios linijos ne visuomet siaurina, svarbu atkreipti dėmesį į atstumą tarp jų. Jei vertikalios linijos yra greta, jos neabejotinai siaurins, tačiau jei linijos nutolusios viena nuo kitos – greičiausiai pastebėsite plačius atstumus tarp jų, dėl to toks audinys platins.

Suknelė
Suknelė "Marella", ilgaauliai "Hugo Boss", kaklo papuošalas "Massimo Dutti", rankinė "Aldo" (gamintojų nuotr.)
DELFI archyv. ir gamintojo nuotr. (moteris.lt montažas)
Pastaruoju metu dizaineriai siūlo gausybę suknelių, kurios ties liemeniu formuojamos išilgais įsiuvais, siaurinančiais liemenį ir vizualiai ilginančiais figūrą. Papildykite darbo aprangą elegantiška minimalistinio stiliaus suknele su figūrą koreguojančiais įsiuvais. Ji suteiks gracingumo, atrodysite profesionaliai.
"Hugo Boss" modelis
Gamintojo nuotr.
Panašų efektą kuria ir suknelės, sudėliotos iš spalvinių blokų. Dažnai jose jungiamos2-3 kontrastingos spalvos, pavyzdžiui, juoda ir raudona. Skirtingų spalvų blokai išdėstomi vertikaliomis linijomis, kad figūra atrodytų liaunesnė. Paprastai tamsesnis audinys būna kraštuose, taip sukuriamas siaurinimo efektas.
Suknelė
Suknelė "Mango", šalikas "s.Oliver", bateliai "Zara", rankinė "Aldo" (gamintojų nuotr.)
moteris.lt montažas
Jei sodrių spalvų vengiate, dairykitės niuanso principu kurtų suknelių, kuriose derinami artimi tamsesni ar šviesesni atspalviai.
"Hugo Boss" modeliai
Gamintojo nuotr.
Dar vienas būdas patobulinti figūrą – apsivilkti skirtingų faktūrų suknelę. Rudens kolekcijose populiarus medvilnės ir odos derinys, įžambių linijų ir geometrinių formų žaismas. Vienspalvės skirtingo audinio faktūrų suknelės atrodo subtiliai, dažniausiai jos būna klasikinio silueto ir tinka įvairioms progoms. Jei neapsisprendžiate dėl spalvos, šįmet rinkitės pilką arba tamsių mėlynų atspalvių – tai klasikinės, bet ypač madingos šaltojo sezono spalvos.
Suknelė
Suknelė "Hugo Boss", megztinis "Marella", "bateliai "Aldo", rankinė "Mango" (gamintojų nuotr.)
moteris.lt montažas
"Hugo Boss" modelis
Gamintojo nuotr.
''Elie Saab'' modelis
''Elie Saab'' modelis
Reuters/Scanpix

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis