Grybų sriuba su manų kruopomis

Prasidėjus grybavimo sezonui siūlome naminės sriubos receptą.

4 porcijoms reikės:

500 g grybų,
4 bulvių,
2 šaukštų manų kruopų,
3 šaukštų aliejaus,
ryšelio krapų,
1 morkos,
druskos ir pipirų – pagal skonį.

Kaip gaminti:
* Grybus supjaustykite plonomis riekelėmis, morkas – griežinėliais, bulves – kubeliais. Grybus sudėkite į indą, užpilkite aliejaus, 2 šaukštus vandens, uždenkite ir patroškinkite.
* Atsargiai į grybus suberkite manų kruopas ir nuolat maišydami virkite dar 5 min.
* Atskirame puode užvirkite vandenį, supilkite į jį grybų masę ir virkite 10 min. Po to sudėkite daržoves, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite dar 30 min.
* Supilkite sriubą į lėkštes, pagardinkite grietine ir papuoškite krapų šakelėmis. Skanaus.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis