Sūrio rutuliukai

Artėja savaitgalis - pasiruoškite užkandžių.

Taip pat skaitykite:
- „Napoleonas“ - per 30 minučių
- Variacijos balandėlių tema. 6 receptai
- Makaronų apkepas su vištiena ir grybais

Reikės:
150 parmezano,
8 kiaušinių,
200 batono,
1/2 stiklinės pieno arba grietinėlės,
3 šaukštų sviesto,
1 stiklinės grietinės,
džiūvėsėlių,
1 šaukšto miltų,
krienų,
druskos pagal skonį,
aliejaus kepti.

Kaip gaminti
* Karštame piene ar grietinėlėje užmerkite batono minkštimą, nuspauskite ir atvėsinkite.
* Kiaušinių trynius išsukite su ištirpdytu sviestu. Sūrį sutarkuokite, sudėkite į kiaušinių masę ir gerai išmaišykite. Sudėkite batoną ir miltus. Visas sudėtines dalis galite sumaišyti elektriniu maišytuvu.
* Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į sūrio tešlą. Ją padalykite vienodais nedideliais gabaliukais, formuokite rutuliukus ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Išdėliokite ant pjaustymo lentos ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
* Gilioje keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, dėkite rutuliukus ir virkite 1–2 minutes. Patiekite su padažu – išplakite grietinę su krienais ir žiupsneliu druskos.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis