Karalienė Elžbieta II tapo mados mūza. FOTO

Karalienės Elžbietos II stilius išsiskiria elegancija, kruopščiai suderintais ansambliais, vaiskiomis ar pastelinėmis spalvomis ir įmantriomis skrybėlaitėmis. Jos įvaizdis įkvėpė dizainerius rudeniui ir žiemai sukurti subtilių puspalčių, kostiumėlių ir damiškų rankinių, kokias mielai priglaustų ir pati karalienė.

Karalienei apranga svarbi, ji nuolat konsultuojasi su siuvėjais, kartais ir pati prideda ranką prie dizaino. Kad neatsidurtų nepatogiose situacijose, karalienės Elžbietos II aprangai naudojami audiniai renkami labai atidžiai, visi yra atsparūs lamdymuisi. Taikomos siuvimo gudrybės, pavyzdžiui, nuo vėjo gūsių karalienę apsaugo sijonuose ir suknelėse įsiūti svareliai, kurie neleidžia šiems pakilti.

Karalienė Elžbieta II
Karalienė Elžbieta II
AFP/Scanpix

Nors kaskart viešumoje pasirodžiusi karalienė vilki naują ansamblį, ji nėra linkusi švaistyti biudžeto. Kartais kostiumėliai atnaujinami juos persiuvus ar siuvami iš atlikusių audinių. Karalienės Elžbietos II įvaizdį pagyvina detalės: prie ansamblių derančios skrybėlaitės, segės, perlų vėriniai ir nuotaikingos spalvos.

Paltas ir sijonas
Paltas ir sijonas "Marella", skrybėlė ir bateliai "Armani", pirštinės "Massimo Dutti"
AP/Scanpix ir gamintojo nuotr. (moteris.lt montažas)

Būtent karalienės pamėgtos spalvos rudenį bus itin madingos. Dizaineriai siūlo pasiduoti ryškumui: žydra, vandenyno mėlis, ultramarinas, kobaltas, alyvos, irisai, indigo – visi šie mėlyni ir violetiniai atspalviai karaliauja šaltojo sezono podiumuose.

"Sportmax" modelis
Gamintojo nuotr.
"Sportmax" modelis
Gamintojo nuotr.

Karalienės mėgstamiausia – nedidelė klasikinė juoda rankinė. Panašios stilistikos rankinė šįmet tiesiog privlomas aksesuaras toms, kurios žengia koja kojon su mada. Tačiau tai ne tik madingas, bet ir praktiškas pirkinys. Elegantišką rankinę lengva derinti prie įvairios aprangos, tai skoningo ansamblio akcentas.

Karalienė Elžbieta II
Karalienė Elžbieta II
AFP/Scanpix
"Marella" rankinė
Gamintojo nuotr.

Karališka elegancija atsispindi ne tik paltuose, puspalčiuose, bet ir suknelėse, palaidinėse ir kituose drabužiuose. Kuklūs užsegami megztukai derinami prie siaurų sijonų, tiesaus silueto kelnių. Vyrauja paprasti siluetai, pastelinės spalvos ir subtilumas.
Puspaltis ir rankinė
Puspaltis ir rankinė "Marella, megztinis ir palaidinė "Mango", bateliai "Armani"
AP/Scanpix ir gamintojo nuotr. (moteris.lt montažas)
"Simone Rocha" modelis
AFP/Scanpix
Apsiaustas
Apsiaustas "Massimo Dutti", lietpaltis, rankinė ir bateliai "Mango"
AFP/Scanpix ir gamintojo nuotr. (moteris.lt montažas)

Karalienės Elžbietos II stilius – fotogalerijoje:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis