10 mitų apie seksą ir amžių arba ką galima pasakyti apie vyrus, ieškančius jaunesnių partnerių

Paradoksalu, bet remiantis statistikos duomenimis, 40-ies sulaukusieji (ypač moterys) teigia, kad jų seksualinis gyvenimas tik pagerėjo ir tapo labiau harmoningas. Kur paslaptis? Psichologai ir gydytojai tikina, kad sėkmingo sekso receptas – atsisakymas itin populiarių mitų.

Mitas nr. 1
Kuo sėkmingesnė karjera, tuo geresnis seksualinis gyvenimas
Dauguma mūsų (ypač vyrai) įsitikinę: kuo geresnė materialinė padėtis, tuo didesnė sėkmė lydės asmeninį gyvenimą. Ir seksą. Žinoma, iš dalies, tai tiesa. Pinigai mums leidžia gerai atrodyti, turėti didelį butą (paaugus vaikams tėvams tiesiog nelieka vietos, kur užsiimti seksu). Be to, sėkmė gyvenime suteikia pasitikėjimo savimi bei kitos lyties akyse. Visa tai tiesa. Tačiau, deja, vis dėlto aukščiau išsakyta frazė – mitas. Todėl kad, kaip rodo patirtis, karjerai atsidavęs ir į uždarbį susikoncentravęs žmogus tiesiog pamiršta seksą. Savimi pasitikinčias geležines verslo moteris vyrai priima kaip dalykines, tačiau ne sekso partneres. O ir jos pačios dažnai taip pavargsta darbe, kad namuose ne lovos malonumai rūpi. Gi vyrai nuo nuolatinio streso ir rūpesčių dažnai vos sulaukę 40-ies kenčia nuo impotencijos.

Mitas nr. 2
Po 40-ies mums sekso nebereikia taip, kaip jaunystėje

Laimei, tai nėra tiesa. Nes sveikas seksualinis gyvenimas labai teigiamai veikia absoliučiai visus gyvenimo aspektus, taip pat – ir fizinę sveikatą bei savivertę. Ir tegul kinas bei televizija mums įkyriai bruka, kad mylisi tik paaugliai ir jaunimas, bėgant metams lytinis poreikis nemąžta. Beje, seksualinių fantazijų turi dauguma 80-90 metų sulaukusių žmonių. Žinia, seksas 20-ies ir sulaukus 80-ies smarkiai skiriasi, vis dėlto tai nereiškia, kad vyresniame amžiuje lytiniai santykiai negali suteikti malonumo. Išsaugota galimybė mylėtis brandžiame amžiuje labiau priklauso ne nuo fizinių galimybių, o nuo sąmoningumo. Ir dauguma žmonių mano, kad intymus gyvenimas po 40-50 yra gerokai turtingesnis nei jaunystėje. Jie įsitikinę, kad bėgant metams seksas tampa tik geresnis – kaip geras vynas. O šio „vyno“ receptas paprastas – didesnis dėmesys vienas kitam ir gebėjimas paįvairinti įprastus seksualinius ritualus.

Mitas nr. 3
40-metė nebeatrodo seksualiai

Galima pateikti begalinį sąrašą aktorių, kurios atrodo beprotiškai ne tik po 40-ies, bet ir po 60-ies. Tačiau paprastas moteris tokie pavyzdžiai labiau pykdo nei guodžia. Vis dėlto psichologai konstatuoja, kad dauguma moterų, matydamos jaunas merginas ideliais kūnais neišvengiamai lygina su savimi. Be to, jas labai liūdina tai, kad ir vyrai jas nuolat lygina su jaunutėmis. Vis tik psichologai įsitikinę, kad tai būdinga tik toms moterims, kurios visą gyvenimą - nuo pat paauglystės - buvo savimi nepatenkintos. Tai yra, kad visa problema – savęs vertinimas. Ir jei išmoktumėme gyventi harmoningai su savo kūnu nuo pat jaunumės, tokie kompleksai nekamuotų. O jei greta jūsų – mylimas žmogus, tai nei amžius, nei raukšlių kiekis niekaip nepaveiks jūsų seksualinio gyvenimo.

Mitas nr. 4
Kuo vyresnė moteris, tuo mažiau jos organizmas būna pasirengęs lytinei sueičiai

Žinoma, tam tikri pokyčiai vyksta, tačiau iš tiesų moters seksualinį aktyvumą lemia tik klimaksas. Tai yra, maždaug iki 50 m. jaudintis išvis nėra dėl ko. Negana to - dauguma moterų savo 35-45 gyvenimo metus laiko seksualiniu piku. Kalbant apie menopauzės įtakotus pasikeitimus, čia viskas susiję su estrogenų sumažėjimu. Tačiau šis poveikis pasireiškia tik prastesniu vaginos sudrėkimu lytinio akto metu. Yra daugybė priemonių šiai nedidelei problemai išspręsti – nuo reguliaresnio sekso iki specialaus intymaus kremo. O šiaip nieko tragiško moters organizme nevyksta. Todėl nėra nieko nuostabiau, kai dauguma moterų gyvena aktyvų seksualinį gyvenimą ir sulaukusios 50, ir 60 ir net 70 metų.

Mitas nr. 5
Dauguma vyrų po 40-ies susiduria su impotencija ir jau nebegali konkuruoti su 30-mečiais

Iš dalies, taip. Vis dėlto, tai nutinka toli gražu ne su visais ir priklauso nuo gyvenimo būdo bei vyro sveikatos. Ir, vadinasi, norint visų šių bėdų galima išvengti, o nepulti dėl to depresuoti ar piktnaudžiauti viagra. Juolab kad, seksologų nuomone, iš medicininės pusės didelio skirtumo tarp 30-mečio ir 40-mečio ar 50-mečio nėra. Tačiau psichologiniu požiūriu skirtumas didelis.
Vyrai susiduria su savo amžiaus problemomis (prostatitas, gyvenimo krizės ir panš.) ir jie supranta, kad nebeturi tos ankstesnės fizinės energijos. Vis tik, kalbant tiesą, būtent po 40-ies vyrai tampa išties nuostabiais meilužiais, nes dabar jie labiau susikoncentruoja ties kokybe, o ne kiekybe. Todėl lytinių santykių dažnumas, dėl kurio vyrai būna pamišę jaunystėje, tampa mažiau reikšminga. Ir jei anksčiau seksas buvo malonus vyrui vien fizine prasme, vyresniame amžiuje malonumas priklauso nuo dvasinio artumo ir meilės.

Mitas nr. 6
Ilgai gyvenant kartu neįmanoma išsaugoti seksualinės traukos partneriui

Psichologų nuomone, tie, kurie skundžiasi sekso monotonija, tiesiog visą gyvenimą jaučia bet kokių permainų baimę ir paniškai bijo kažką keisti. Jei jūs nesate toks, ir jei jūsų santykiai su partneriu paremti atvirumu ir meile, seksualinę trauką vienas kitam galima išsaugoti visą gyvenimą.

Mitas nr. 7
Kuo daugiau metų turime, tuo mažiau kvailysčių sau leidžiame

Šis mitas netiesiogiai susijęs su ankstesniuoju. Jis prisikiriamas tiems patiems patologiniams konservatoriams, kurie visą gyvenimą bijo žengti žingsnį į kairę ar dešinę. Beje, seksologai sako, kad būtent vyresni žmonės ima labiau fantazuoti su partneriu, būna laisvesni ir atviresni. Dažnai būtent po 40-ies žmonės atsikrato įvairių tabu ir ryžtasi drąsiausiems eksperimentams. Be to, metams bėgant žmogus vis geriau pažįsta savo kūną ir savo poreikius, o, vadinasi, ir panašių eksperimentų rezultatas greičiausiai atneš malonumo abiem partneriams.

Mitas nr. 8
Tam tikrame amžiuje nepamirštamam seksui reikalingas jaunesnis partneris

Paprastai jaunesnis ar jaunesnė partnerė atlieka viagros vaidmenį. Tai yra, jaunesnių reikia tiems, kurie turi rimtų problemų intymiuose santykiuose - norint susijaudinti jiems tiesiog būtinas jaunesnis partneris. Tačiau tai toli gražu nėra norma, o greičiau nukrypimas.

Mitas nr. 9
Po 40-ies jau nebereikia taip jaudintis dėl pasekmių

Nesvarbu, kokiame amžiuje turite seksualinių ryšių, nepamirškite saugumo. Kalbant apie 40-50 metus, moteris gali puikiausiai pastoti. Ir jei kūdikio jūsų planuose nėra, pasirūpinkite tuo iš anksto. Be to, jei jūs seniai nebesate paauglys, tai dar nereiškia, kad jums negresia venerinės ligos ir AIDS. Priešingai paplitusiai nuomonei, AIDS nėra jaunimo liga. Nekeiskite partnerio arba mylėkitės su prezervatyvu.

Mitas nr. 10
Sekso kokybė nesusijusi su mūsų seksualumu jaunystėje

Perskaičius viską, kas parašyta aukščiau, galima daryti išvadą, kad po 40-ies yra tikimybė kompensuoti ir panaikinti daugybę šios srities problemų, kurios mus persekiojo visą ankstesnį gyvenimą. Na, gal kam nors tai ir pavyksta. Tačiau nereikėtų šituo pasikliauti. Tyrimai rodo, kad seksualinis gyvenimas po 40-50 geresnis tų, kurie buvo seksualiai aktyvūs ir jaunystėje. Tie, kurie turėjo nedidelę patirtį, apskritai greičiau praranda susidomėjimą seksu ir tampa mažai patrauklūs priešingai lyčiai. Taigi, viskas – jūsų rankose. Ir nereikia rytdienai atidėlioti to, ką galite ir privalote padaryti šiandien. Tada ir jūsų „rytoj“ bus laimingesnis ir harmoningesnis.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis