Makiažas darbe: ką turėtum žinoti. Grožio eksperto komentaras

Kiekvienoje darbovietėje yra savitas aprangos kodas, labai dažnai vienintelis būdas išsiskirti ir atskleisti individualumą yra makiažas. Pagrindinė klaida – makiažo nebuvimas, moterys labai dažnai bijo išreikšti save ir paskęsta pilkoje masėje.

Apie ryškiausias artėjančio sezono grožio tendencijas pasakoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas LT“ grožio ekspertas Andrius Kličius.

Kuo išsiskiria verslo makiažas?
Kiekvienoje darbovietėje yra savitas aprangos kodas, labai dažnai vienintelis būdas išsiskirti ir atskleisti individualumą yra makiažas. Pagrindinė klaida yra makiažo nebuvimas, moterys labai dažnai bijo išreikšti save ir paskęsta pilkoje masėje.

Verslo makiažo pagrindinė užduotis – paslėpti trūkumus ir paryškinti pranašumus. Be abejo, toks makiažas negali būti ryškus ar iššaukiantis ir raudonos lūpos ar vaivorykštiniai šešėliai šiuo atveju yra neįsivaizduojami.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Verslo makiaže svarbiausia yra gaivus veidas ir paryškinti akcentai, t.y. lūpos arba akys. Dirbtinas ofiso apšvietimas visada išduos, jei bus storesnis makiažo pagrindo sluoksnis, ofiso šviesose veidas atrodo geltonesnis, todėl verslo makiažui geriau rinktis šiltesnius atspalvius. Makiažo pagrindas turėtų būti gamintas vandens pagrindu, jis lygiau gula ir suteikia veidui gaivumo, nesukurdamas kaukės efekto lengvai maskuoja defektus. Makiažo pagrindą fiksuokite biria pudra, ji yra smulkesnės dispersijos ir gula daug lygiau, yra nematoma.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Prie dirbtino apšvietimo geriau atrodys rudas arba juodai rudas blakstienų tušas. Jei ryškinate akių kontūrą, geriau brėžkite ploną liniją arba pasirinkite akių pieštuką.

Jei norite pakoreguoti veido ovalą, patarčiau vengti tamsesnių bronzinių tonų, geriau pasirinkti švelnesnius persikų atspalvius. Nepamirštame paryškinti antakių, juos sušukuokite ir fiksuokite bespalviu geliu antakiams. Dienos bėgyje geriau vengti koregavimo kompaktine pudra, nes vakarop atsiras kaukės efektas. Verčiau pasitelkite riebalų perteklių sugeriančias servetėles.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
Ramūno Tangurio nuotr.

Kokios vokų šešėlių spalvos tinka verslo makiažui?
Kokius šešėlius rinktis verslo makiažui priklauso nuo to, koks yra moters tipažas, kokia akių spalva. Svarbu, kad tai nebūtų neoninės ir labai ryškios spalvos. Jei pasirenkate padūmavusių akių makiažą, tiks švelnesni bronziniai tonai. Jei akys pavargusios, geriau rinktis minimalų makiažą – paryškinkite blakstienas rudu arba juodai rudu tušu ir apatinio voko vidinę dalį pabrėžikite baltu pieštuku.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Kokių tekstūrų ir spalvų lūpų dažai tinka verslo makiažui?
Visada reikia prisiminti, kad biuro oras dėl kondicionavimo yra sausas, todėl ilgai išliekantys lūpų dažai negailestingai jas džiovins. Geriau rinktis kreminės tekstūros lūpų dažus arba blizgesius. Vėlgi, kokia spalva – kiekvienos moters pasirinkimas. Spalva turi derėti prie bendro įvaizdžio bei spalvinės gamos. Jei verslo makiaže pagrindiniu akcentu pasirenkate lūpas, tai netūrėtų būti ryški ekstravagantiška spalva, geriau gilesnės, tačiau prigesintos spalvos.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Tamsiaplaukėms vertėtų vengti šviesių, pastelinių tonų, makiažas tampa neryškus ir visas dėmesys nukrypsta į plaukus. Dėl dirbtinos šviesos biure geriau vengti rudų ir žemės spalvų lūpų dažų, jos suteiks veidui liguistumo.

Koks turėtų būti vadovės makiažas?
Paprastai vadovės – mados ir stiliaus diktatorės, todėl turėtų atkreipti ypatingą dėmesį į savo makiažą. Ir vadovėms verslo makiaže galioja ta pati geležinė taisyklė: gaivi veido spalva ir keli ryškesni akcentai – pasirinkite arba akis, arba lūpas. Vadovė net būdama darbe neturi pamiršti, jog ji yra moteris.

K. Rimdžiaus stilius,
K. Rimdžiaus stilius, "Douglas" meistrų makiažas
R.Tangurio nuotr.

Kiek ir kokių priemonių pakanka greitam makiažui?
Darbinėje kosmetinėje turėtų būti: nedidelis veidrodėlis, makiažo pagrindas, pudra, skaistalai, šešėliai, tušas, lūpų dažai, blizgesys ir sugeriančios servetėlės.

Kokios verslo makiažo tendencijos vyraus rudenį?
Verslo makiažas siejamas su klasika ir jį labai dažnai aplenkia mados vėjai. Tačiau rudens sezoną aktualus išlieka vos pastebimas nude makiažas ir lengvos pastelinės spalvos. Šias tendencijas galima drąsiai pritaikyti ir darbo makiažui – gaivus veidas, neryškūs šešėliai, paryškinti antakiai ir lengvi skaistalų potėpiai. Nepamirštame pasirinkti akcento – ryškesnių akių ar lūpų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis