Statistinio įmonės darbuotojo pagrindinis ir įvairiausias maistas laukia tik per vakarienę. Rytais mes keliamės labai anksti ir skubame į darbą, per pietus ko nors užkandame visuomeninio maitinimo įstaigoje, ir tik vakare galime pasigaminti tai, ko norime.
Kiekviename mūsų pasiūlytame recepte yra vidutiniškai 599 kcal, 25% riebalų (21 gramas), 51% angliavandenių (79,6 g.) 24% baltymų (37,4 g.) 12,4 gr. ląstelienos, 243 mg kalcio, 225 mkg folio rūgšties, 8 mg geležies.
Vakarienės receptai sudaryti dažniausiai iš keleto patiekalų ir skirtingų atskirų produktų, nes įvairovė – pagrindinis bet kokios maitinimosi sistemos, kurios tikslas ne tik atsikratyti papildomo svorio, bet ir išsaugoti gautą rezultatą, veiksnys.
Žuvis su daržovėmis ir ryžiais
90 g lašišos (arba bet kurios kitos raudonos žuvies), troškintos citrinų sultyse su šviežiomis petražolėmis,
100 g troškintų daržovių masės iš ankštinių pupelių arba šparagų su morkomis ir svogūnais,
40g virtų ryžių.
Špinatų salotos
200g špinatų,
50g konservuotų arba šviežių mandarinų arba apelsinų,
1 maža raudonojo svogūno galvutė,
2 arbatiniai šaukšteliai mažo kaloringumo salotų užtaiso.
Šias salotas galima pasigaminti ir tradiciškai: su agurkais ir pomidorais.
Vištienos krūtinėlė su daržovėmis
120 g pakeptos vištienos krūtinėles (mėsą pavoliokite išplaktame kiaušinio baltyme, kepkite 20 minučių 180ºС temperatūroje);
100 g garintų brokolių,
1 vidutinio dydžio bulvė, pakepta su 1 arbat. šaukšt. aliejaus, 2 arbat. šaukšt. neriebios grietinės, ant viršaus pabarstykite šviežiais svogūnų laiškais.
1 keptas obuolys (pašalinkite obuolio sėklides, į obuolio vidų įdėkite 2 arbat. šaukšt. medaus, 1 arbat. šaukšt. graikiškų riešutų ir 1 arbat. šaukšt. razinų). Kepkite 45 minutes 180ºС temperatūroje.
Vištiena meksikietiškai su daržovėmis
100 g vištienos krūtinėles file pagaminkite ant grilio (arba orkaitėje, įjungę grilio rėžimą). Mėsą iš anksto pamirkykite tokiame užtaise: 2 arbat. šaukšt. sojų padažo ir 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejaus,
40 g salotų lapų,
30 g salsos padažo,
50 g rudųjų ryžių,
100 morkų, troškintų apelsinų sultyse (1 arbat. šaukšt.), su šviežiu imbieru (1 arbat. šaukšt.),
Druskos ir pipirų dėkite pagal skonį.
Ragu iš tofu sūrio
120 g tofu sūrio ir 1 morką troškinti alyvuogių aliejuje (1 arbat. šaukšt.), dar reikės 30 g svogūnų, 30 g petražolių, 40 stambių gabaliukų šampinjonų, puselės raudonos aitrios paprikos, 1 arbat. šaukšt. sojų padažo, šiek tiek česnako ir acto.
100 g virtų rudųjų ryžių.
Vaisių salotos
1 kivis,
pusė apelsino,
1 arbat. šaukšt. romo ekstrakto,
2 arbat. šaukšt. kokoso riešuto minkštimo.
Mėsa su bulvėmis
90 g ant grilio keptos mėsos,
1 vidutinė bulvė, užkepta su 1 arbat. šaukšt. sviesto,
100 g morkų ir žaliųjų žirnelių masės.
„Cezario“ salotos
200 g salotų lapų, krapai, petražolės, svogūnas, agurkas, viskas užtaisyta 1 arbat. šaukšt. alyvuogių aliejumi.
Jūros lydeka ant grilio su daržovėmis
120 g jūros lydekos (arba bet kokios panašios baltos žuvies), paruoštos ant grilio,
100 g ankštinių pupelių, troškintų vištienos sultinyje su maltais migdolais (1 arbat. šaukšt.)
50 g virtų rudųjų ryžių,
200 g daržovių salotų, paruoštų iš žalumynų, agurkų, pomidorų, paprikos.
Daugiau patarimų: www.manodieta.lt