Kokie kvapai vilioja vyrus?

Jei manote, kad vyrams galvas apsuka svaigūs gėlių aromatai, klystate. Juos labiau traukia egzotika, šildantys kvapai ir... kokakola.

Skonių ir kvapų mokslinių tyrimų fondas Čikagoje ištyrė, kad vyrų seksualinis susijaudinimas kinta jiems reaguojant į tam tikrus kvapus. Neįprasta buvo tai, kad vyrus labiau jaudina ne kvepalai, bet su maistu susiję aromatai.

Vienas labiausiai vyrus jaudinančių kvapų – levandų ir moliūgų pyrago mišinys. Toks aromatų derinys pasirodė itin patrauklus net 40 % tiriamųjų (tyrime dalyvavo 31 (18-64 m. amžiaus) vyras). Mokslininkai mano, kad vyrams didelį poveikį padarė moliūgų pyrage esantis cinamonas ir vanilės esencija. Galima daryti prielaidą, kad vyrus traukia kvepalai, praturtinti vanilės natomis ir šiek tiek egzotiškesni – su cinamonu (ir vanilė, ir cinamonai turi afrodiziakams būdingų savybių).

Galima daryti prielaidą, kad vyrus traukia kvepalai, praturtinti vanilės natomis ir šiek tiek egzotiškesni – su cinamonu. Nuotr. -  kvapiojo vandens
Galima daryti prielaidą, kad vyrus traukia kvepalai, praturtinti vanilės natomis ir šiek tiek egzotiškesni – su cinamonu. Nuotr. - kvapiojo vandens "Especially Escada Elixir" reklaminė kampanija
Gamintojo nuotr.

Kokie kiti aromatai traukia vyrus it magnetas? Stiprioji lytis linksta link citrusų, apelsinų kvapas jaudino beveik 20 % vyrų. Kiek mažiau (11 %) dalyvių teigiamai įvertino ir pakalnučių kvapą.

maisto kategorijos vyrus labiausiai viliojo spragėsių, spurgų, kokakolos ir juodojo saldymedžio aromatai. Jie jaudino kur kas labiau nei jau minėti apelsinai ar pakalnutės.

Manoma, kad vyrams poveikį daro ir santalų bei vetiverijų kvapai. Abu šie aromatai teigiamai veikia nervų sistemą, santalų eterinis aliejus padeda atsipalaiduoti ir ramina, o vetiverijos energizuoja.

Sakoma, kad ypatingą potraukį kuria feromonai. Jais vadinami cheminiai kūno junginiai, kuriuose užkoduota juslinė ir emocinė informacija. Feromonai kuria įvairų poveikį, gali suteikti seksualumo, didinti patrauklumą. Parfumerijoje naudojami sintetiniai feromonai, tačiau jų poveikis yra minimalus – laikui bėgant žmonės pamažu praranda gebėjimą ieškoti tinkamų partnerių pagal feromonų skleidžiamą aromatą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis