Režisierius Woody Allenas vėl karjeros viršūnėje

Garsusis Woody Allenas būdamas 77-erių profesiniame gyvenime, panašu, vėl išgyvena vienus sėkmingiausių metų.

Naujoji jo drama „Džesmina“ sulaukė pagyrų net iš skeptikų, pagrindinei aktorei Cate Blanchett pranašaujamas „Oskaras“, filmo reitingai internete itin aukšti, o Holivudo naujienas užsienio žiniasklaidoje nušviečiančių žurnalistų asociacija paskelbė, kad būtent W. Allenui bus įsteigtas prestižinis Cecilio B.DeMille‘o vardo apdovanojimas.

„Nėra kito žmogaus, vertesnio už Woody Alleną gauti šį apdovanojimą. Jo kino darbai yra tiesiog fenomenalūs ir jis neabejotinai yra tarptautinė brangenybė“, – sakė HFPA prezidentas Theo Kingma.

Kadras iš dramos „Džesmina“
Kadras iš dramos „Džesmina“
Organizatorių archyvas

Kaip pranešė Deadline.com, garsaus amerikiečių režisieriaus ir prodiuserio Cecilio B.DeMille’o vardo apdovanojimas W.Allenui skirtas už išskirtinį indėlį į pramogų pasaulio gyvavimą. Ši ypatinga „Auksinio gaublio“ statulėlė pirmąsyk įteikta buvo 1952-aisiais ir buvo pavadinta pirmojo ją gavusio asmens garbei.

Kadras iš dramos „Džesmina“
Kadras iš dramos „Džesmina“
Organizatorių archyvas

W.Allenas turtingą apdovanojimų kolekciją papildysiantį „Auksinį gaublį“ gauti turėtų per 71-uosius  „Auksinio gaublio“ apdovanojimus, kurie vyks kitų metų sausio 12 dieną. Tiesa, režisierius garsėja savo pomėgiu neatvykti į tokias ceremonijas, ypač jis ignoruoja „Oskarų“ rengėjų kvietimus, nors buvo nominuotas daugiau kaip 20 kartų ir trissyk laimėjo.

Kadras iš dramos „Džesmina“
Kadras iš dramos „Džesmina“
Organizatorių archyvas

Cecilio B.DeMille‘o vardo apdovanojimo savininkų gretose kone visos garsiausios kino pasaulio pavardės. Tokias statulėles namuose turėjo ar tebeturi velioniai ir gyvi tebesantys pramogų pasaulio šviesuliai: Judy Garland, Frankas Sinatra, Audrey Hepburn, Waltas Disney, Alfredas Hitchcockas, Sophia Loren, Seanas Connery, Barbra Streisand, Alas Pacino, Harrisonas Fordas, Stevenas Spielbergas, Anthony Hopkinsas, Morganas Freemanas ir daugybė kitų. Šiemet apdovanota buvo aktorė ir režisierė Jodie Foster.

W.Allenas garsėja savo produktyvumu, jis sukuria po filmą kasmet, o naujoji drama „Džesmina“ – jau 48-oji jo juosta.

Kadras iš dramos „Džesmina“
Kadras iš dramos „Džesmina“
Organizatorių archyvas

Lietuvos kino teatruose jau rodomame naujajame W.Alleno filme „Džesmina“ pasakojama apie Niujorko aukštuomenės damą, kuri netikėtai netenka savo elegantiško ir prabangaus pasaulio, mat jos vyras turi nemalonumų su teisėsauga. Dabar jos laukia kuklus gyvenimas ir mėginimai susigyventi su pasikeitusia realybe. Ar ją išgelbės sutikti vyrai, ar ji atras sėkmę?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis