Išskirtinis renginys baleto gerbėjams

Į Vilnių atvyksta garsiausių pasaulio teatrų scenose pageidaujamos baleto žvaigždės. Lietuvos baleto sceną renginyje atstovausiantis baleto primarijus Nerijus Juška neabejoja, kad tai vienas svarbiausių įvykių mūsų šalies baleto ir aukštosios kultūros istorijoje, nes tiek baleto meistrų vienoje scenoje lietuviams, ko gero, dar nėra tekę matyti.

„Labai džiaugiuosi, kad koncerto rengėjams pavyko pritraukti tiek daug garsių vardų, atstovaujančių be jokių abejonių geriausios pasaulyje rusų baleto mokyklos scenai. Su kai kuriais iš jų esu šokęs vienoje scenoje, tačiau tik užsienyje. Džiugu, kad jų profesionalumą ir talentą iš arti pagaliau galės pamatyti ir lietuviai. Neabejoju, kad šis koncertas taps didele švente baleto gurmanams ir mėgėjams, nes tokie renginiai Lietuvoje itin reti“, – sakė N.Juška, scenoje pasirodysiantis su LNOBT balerina Olga Konošenko-Zariankina.

Organizatorių archyvas

Į Lietuvą atvyksta: Maskvos Didžiojo teatro primarijus, tarptautinių konkursų laureatas Michailas Lobuchinas ir jo kolegė iš to paties teatro, tarptautinių konkursų laureatė Anastasija Staškevič. Taip pat – nusipelnęs Ukrainos artistas, Sankt Peterburgo Marijos teatro solistas Denisas Matvijenko ir jo žmona bei šokių partnerė Anastasija. Marijos teatrui taip pat atstovaus nusipelnęs Rusijos artistas Antonas Korsakovas. Taip pat renginyje dalyvaus kito Sankt Peterburgo teatro – Michailovsko – solistai ir tarptautinių konkursų laureatai Irina Peren, Maratas Šemiunovas bei Sabina Japarova. Dar dviejų prestižiniam Maskvos Didžiajam teatrui atstovausiančių artistų pavardžių organizatoriai kol kas neatskleidžia, nes su jais dar vyksta derybos.

Renginys išskirtinis ir tuo, kad žiūrovai turės galimybę viename koncerte pamatyti epizodus iš baleto klasikos kūrinių bei modernias choreografines kompozicijas.

Organizatorių archyvas

Koncerto repertuaras itin įvairus ir intriguojantis: nuo pas de deux iš baleto „Esmeralda“, kurį atliks nepakartojamas Didžiojo teatro duetas – A.Staškevič ir M.Lobuchinas, šeimyninio Anastasijos ir Deniso Matvijenkų atliekamo pas de deux iš baleto „Korsaras“ iki ekspresyviosios „Violončelės“, kurią atliks Michailovsko teatro duetas S.Japarova ir M.Šemiunovas.

Šiuo metu projekto dalyviai savo pasirodymais džiugina baleto meno gerbėjus Venesueloje. Prieš tai pasaulinio garso baleto talentai viešėjo Australijoje ir Didžiojoje Britanijoje, kur jų pasirodymai sulaukė neįtikėtinos sėkmės ir daug gerų atsiliepimų.

Pasirodymas vyks lapkričio 18 d. LNOBT

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis