Pyragas su daug obuolių

Ruduo - obuolių metas, ir turbūt kiekvienuose namuose kepami obuolių pyragai. Kiekviena šeimininkė mėgsta vis kitokį. Šįkart išbandykime šarlotę su obuoliais.

Tešlai reikės:
2 stiklinių miltų
150 g sviesto
0,5 arb. šaukštelio druskos
1 valg. šaukšto cukraus
5-6 valg. šaukštų šalto vandens

Įdarui:
1-1,2 kg žalių obuolių
2/3 stiklinės cukraus (jei obuoliai rūgštūs, tai 1 stiklinės)
25 g sviesto
1-2 valg. šaukštų krakmolo
1 arb. šaukštelio malto cinamono
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
1 arb. šaukštelio citrinos sulčių
2 val. šaukštų cukraus (apibarstymui)

Kaip gaminti:

1. Miltus persijoti kartu su druska ir cukrumi. Sudėti mažais gabaliukais supjaustytą šaltą sviestą, kapojant peiliu sumaišyti su miltais. Pilti vandenį, peiliu išmaišyti tešlą. Padalinti į dvi dalis – didesnę ir mažesnę - ir kiekvieną suvynioti į plėvelę. Padėti pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, obuolį supjaustyti mažais gabalėliais. Sumaišyti obuolius su cinamonu, cukrumi, citrinos sultimis ir krakmolu.

3. Iš šaldytuvo ištraukti tešlą, leisti šiek tiek sušilti kambario temperatūroje. Didesnįjį gabalą iškočioti ant miltais apiberto paviršiaus ir kloti į sviestu išteptą skardą. Tešlos kraštai turi išlįsti iš skardos. Sudėti įdarą ir ant viršaus išdėlioti sviesto gabalėlius. Iškočioti antrąjį tešlos lakštą ir uždengti skardą. Tešlos kraštus sulipinti, o viduryje pyrago padaryti skylutę – garui išeiti.

4. Pyrago viršų patepti vandeniu ir apibarstyti cukrumi. Skardą pašaukite į iki 220 laipsnių įkaitintą orkaitę. Po 10 minučių sumažiname temperatūrą iki 180 laipsnių ir kepame 40-50 minučių, kol paviršius įgaus auksinį atspalvį.

5. Kai pyragas atvės, pjauname ir mėgaujamės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis