Sėkmingai karjerai – violetiniai atspalviai

Kad sėkmingai koptume karjeros laiptais, svarbu pasitikėti savimi, žinoti tikslus ir kurti malonaus, patikimo žmogaus įspūdį. Viso to pasiekti padės tinkama apranga. Šio sezono favoritė violetinė siejama su dalykiškumu ir profesionalumu.

Violetinė – tai diplomatijos, įžvalgų ir pakantumo spalva. Ji suteikia patikimumo, svarumo, dažnai siejama su vadovaujančiais žmonėmis. Jei norite, kad aplinkiniai jus gerbtų ir vertintų, vilkėkite violetinį drabužį, jei norite, kad klausytų nuomonės, atkreiptų dėmesį į pastabas, lūpas ryškinkite violetiniais dažais.

Manekenė Leigh Lezark
Manekenė Leigh Lezark
AFP/Scanpix

Dažnam iš mūsų violetinė atrodo keista ir nepraktiška, bijome jos individualumo, bijome, kad spalva mus išskirs iš minios ir liksime nesuprasti. Ne veltui violetinė siejama su vienatve, dvasingumu ir intuicija, neretai ji matoma liturginiuose apdaruose. Tačiau sumaniai naudojama violetinė praturtins darbinį garderobą, suteiks modernumo.

"Elie Saab" modelis
Sipa Press/Scanpix
"Stella McCartney" modelis
Reuters/Scanpix

Šį rudenį violetinę spalvą išaukštino daugybė dizainerių. Mados namų „Stalla McCartney“ kolekcijoje naudota akį rėžianti ir slyvų atspalvio violetinė, panašūs tonai vyravo Veros Wang kurtuose drabužiuose. Gilesnius violetinius atspalvius pasirinko dizaineris Ralphas Laurenas, modelių dramatiškumą pabrėžęs paslaptingu aksomo audiniu.

"Alberta Ferretti" modeliai
Sipa/Scanpix

Įkvėpimo galime semtis ir iš mados namų „Paul Smith“, „Gucci“, „Alberta Ferretti“, „Elie Saab“ ir kitų. Svarbu, kad violetinis drabužis būtų aiškaus, konstruktyvaus kirpimo, kad neerzintų įmantriu dekoru.

"Gucci" modelis
AFP/Scanpix
"Paul Smith" modelis
Sipa Press/Scanpix

Šiemet prie violetinių drabužių dizaineriai siūlo nepabijoti derinti ir kitų intensyvių spalvų: bordinės, oranžinės, fuksijų bei safyrų. Vis dėlto, dalykinėje aprangoje kontrastingų derinių vertėtų vengti. Violetinę gretinkite su neutraliomis (pilka, kūno, ruda), jei norite ryškesnių, tiks burgundiško vyno, naktinio dangaus ar tamsi žaliai mėlyna.

Violetinė spalva dominuoja 2013-2014 m. rudens ir žiemos kolekcijose:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis