Norėkite atsargiai – traukos dėsnis padeda išpildyti svajones

Ką daryti, kad mūsų norai taptų realybe, kaip prisivilioti laimę?

Dažnai sakoma, kad reikia atsargiai norėti, nes norai ima ir išsipildo. Kartais užtenka kažko stipriai panorėti, pasitaikius tinkamai akimirkai žengti lemtingą žingsnį, ir senas troškimas tampa realybe. Būna ir priešingai - ilgai brandinta svajonė taip ir lieka svajone, kuri niekada neišsipildo. Ką daryti, kad mūsų norai taptų realybe? Kaip įvaldyti traukos dėsnį ir prisivilioti savo laimę?

Lektorius Algirdas Karalius pastebi, kad daug žmonių skaito motyvacinę literatūrą, žiūri motyvacinius filmus, ir vienas populiariausių šiuo metu - „The secret“ (liet. paslaptis).

Šiuo pavadinimu sukurtas filmas, išleista knyga. Pagrindinė filmo ir knygos idėja: tai, apie ką svajoji, turi išsipildyti, teigiami dalykai pritraukia teigiamus dalykus, o neigiami – neigiamus.

„Žmonės, perskaitę knygą ar pažiūrėję filmą galvojo, kad vadovaujantis tokia aksioma nereikia nieko daryti, užtenka pagalvoti, ir visi troškimai stebuklingai išsipildo. Taip toli gražu nėra. Tyčia, o gal netyčia bestselerio kūrėjai neatskleidė pagrindinės idėjos, kaip veikia traukos dėsnis, todėl man pasidarė įdomu sužinoti, kodėl?“, - pasakojo A. Karalius, kuris nuodugniai ėmė domėtis ir tyrinėti traukos dėsnio veikimo principus.

Įgytos žinos padėjo sukurti unikalų seminarą, kuris griautų mitus ir būtų skirtas tiems žmonėms, kurie orientuoti į rezultatus: siekia laimės, finansinės sėkmės, trokšta įgyvendinti savo sumanymus.

„Pagrindinė idėja yra ta, kad mūsų mintys formuoja mūsų jausmus, o jausmai veda rezultato link. Tad, pirmiausia reikia tinkamai susidėlioti mintis, kurios 95 proc. laiko veikia automatiškai. Tinkamai perprogramavus savo pasąmonę, mūsų mintys trauktų gerus dalykus, net tuomet kai įtemptai nemąstome apie savo siekius“, - pagrindinę idėją išdėsto Karalius, pridurdamas, kad traukos dėsnio įvaldymui nereikia valios pastangų, nejaučiama jokia įtampa, užtenka pasitelkti vaizduotę ir geri dalykai patys anksčiau ar vėliau ateis.

Socialinei pedagogei Ilonai Atkočaitienei teko dalyvauti A. Karaliaus seminare „Paslaptis“.

„Jei žmogus domisi psichologija, santykiais tarp žmonių, įvykių psichologija, bet kokia tokio pobūdžio informacija atrodo ypač patraukli. Seminare sužinojau, kad svarbiausia reikia aiškiai įsivardyti, ko nori, tuo tikėti ir imtis priemonių, kad savo idėją įgyvendintum. Kartais net nesuvokiame, kad kažko labai trokšdami reikiamus žmones ar aplinkybes tiesiog prisitraukiame. Vėliau, kai pradedame analizuoti buvusius įvykius, viskas paaiškėja.

Aš visada turėjau svajonę pati sau sukurti papildomą darbo vietą, turėti komandą, su kuria galėčiau įgyvendinti įvairiausius sumanymus. Vieno seminaro metu toks žmogus atsirado, po pažinties su juo kartu įkūrėme savo veiklą. Kartais žmonės visko nori čia ir dabar, neturi kantrybės laukti, o mano patirtis parodė, kad reikia nuolatos analizuoti situacijas, sulaukti tinkamo momento, jį atpažinti ir tada viskas tinkamai susidėlios. Jei tiki tuo, ką darai, tuomet tavimi patiki ir kiti“, - sakė su traukos dėsniu susipažinusi Ilona Atkočaitienė, kuri savo įkurtoje įstaigoje veda mokymus tėvų grupėms, vaikams, konsultuoja šeimas.

Seminarus apie traukos dėsnį organizuoja „Saviugdos mokykla“, saviugdosmokykla.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis