2 porcijoms reikės:
4 vnt. vištienos blauzdelių
4 bulvių su lupena
fermentinio sūrio
3 pomidorų
kapotų krapų papuošimui
Marinatui:
2 arbat.šaukštelis vištienos prieskonių
2 česnako skiltelių
šlakelio alyvuogių aliejaus
Voveraičių padažui:
200 g voveraičių
1 vidutinio dydžio svogūno
1 valg. šaukšto aliejaus
1 stiklinės grietinėlės
druskos ir maltų juodųjų pipirų
Kaip gaminti
* Iš smulkinto česnako, prieskonių ir aliejaus paruoškite marinatą ir juo įtrinkite vištienos blauzdeles. Pamarinuokite kelias valandas ir išvirkite blauzdeles nedideliame kiekyje vandens.
* Įkaitinkite keptuvėje aliejų, apkepkite sukapotus svogūnus, tada dėkite voveraites ir jas pakepinkite. Supilkite dalį grietinėlės, užvirkite ir pagardinkite padažą druska ir juodaisiais pipirais.
* Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikę nulupkite odelę. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis.
* Išvirtas su lupena bulves supjaustykite skiltelėmis.
* Vienoje apkepėlės indo pusėje sudėkite virtų blauzdelių mėsą, užpilkite ją paruoštu voveraičių padažu ir likusia grietinėle. Kitoje pusėje dėkite iškeptas bulvių skilteles su lupenomis. Ant viršaus padėliokite pomidorų griežinėlius, apibarstykite smulkiai tarkuotu fermentiniu sūriu ir apkepkite įkaitintoje iki 180-200 laipsnių orkaitėje, kol sūris išsilydys ir gražiai apksrus. Papuoškite kapotais krapais.
Skanaus!
Receptas iš „Čili“ virtuvės