Pyragėliai su pomidorais ir kumpiu

Vos 30 min., ir pyragėliai - ant jūsų stalo.

4 porcijoms reikės:

4 lapelių šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos,
1 kiaušinio,
4 griežinėlių šaltai rūkytos šoninės,
4 nedidelių kekių pomidorų,
pluoštelio bazilikų,
1 valgomojo šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos,
žiupsnelio šviežiai maltų juodųjų pipirų,
nedidelės džiovintos aitriosios paprikos ankšties arba trupučio maltų džiovintų aitriųjų paprikų.

Kaip gaminti
* Šaldytos tešlos lapelius išimkite iš šaldiklio ir palikite ant stalo maždaug 20 min. – kol suminkštės.

* Pomidorus atsargiai nuplaukite po tekančiu vandeniu ir palikite apdžiūti.

* Tešlos lapelius patepkite kiaušinio plakiniu ir sudėkite į kepimo indą. Ant lapelių dėkite po griežinėlį šoninės, ant viršaus – po kekę pomidorų (arba nuskintus). Šiuos aptepkite aliejumi. Užberkite druskos, pipirų, sutrupintą aitriosios paprikos ankštį. Pašaukite į iki 180–200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 20 min. Pyragėlius patiekite apibarstytus bazilikais.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis