Kaip užgožti alkoholio kvapą iš burnos?

Būdų, kaip panaikinti blogą burnos kvapą, yra pačių įvairiausių. Dažniausiai dėl jo būna kaltos burnoje gyvenančios bakterijos, kurios, apdorodamos maisto likučius, gamina nekvepiančius junginius.

Tačiau ką daryti, jeigu darbo vakarėlyje ar savaitgalį šėliojant su draugais teko išgerti porą taurių vyno ir norite panaikinti alkoholio kvapą? Juk jis dažnai juntamas ne tik praėjus kelioms valandoms po alkoholio vartojimo, bet ir kitos dienos rytą, kai reikia eiti į darbą.

Kadangi po kurio laiko prie savo burnos kvapo priprantama, įsitikinti, ar alkoholis vis dar jaučiamas, galite pakvėpavusios į kumštį, veidrodėlį arba šaukštą. Tam, kad išvengtumėte nemalonių situacijų, siūlome išbandyti kelis laiko patikrintus būdus, kurie slopina ir užgožia alhokolio kvapą.

Pakramčiusios kai kurių produktų ar prieskonių, užgošite alkoholio kvapą kelioms valandoms.
Veiksmingiausi šie:

Petražolės šakelė,

Apelsino žievelė,

Lauro lapai,

Muskato riešutas,

Juodasis šokoladas,

Kavos pupelės,

Gvazdikėliai,

Juodoji ir žalioji arbata,

Mėtų lapeliai,

Kmynų arbata,

Obuoliai.

Taip pat nemalonų burnos kvapą panaikinsite pakramčiusios keletą kardamono grūdelių. Kardamonas užmuša bakterijas ir pristabdo puvimo procesus burnoje. Tokiomis savybėmis pasižymi ir obuoliai (ypač žali) bei stipri juoda kava. Be to, verta pakramtyti šviežios saliero šaknies, kuri turi dezodoruojančių savybių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis