Susipažinkite su lietuviška animacija. KONKURSAS

Lietuvių animatorius Antanas Skučas įsileis vaikus į savo animacijos pasaulį, paslaptingą, kupiną misterijos ir nematytų būtybių.

Spalį vaikų nuotaikas praskaidrins ne tik rudens nugelsvinti lapai, bet ir išskirtinė lietuviška animacija. Jaunas lietuvių animatorius Antanas Skučas įsileis vaikus į savo animacijos pasaulį, paslaptingą, kupiną misterijos ir nematytų būtybių.

Spalį „Karlsono kine“ su atžalomis apsilankiusios šeimos išvys išskirtinę A. Skučo animacijos rinktinę vaikams.

Skalvijos k.t. nuotr.

Joje - 12 trumpų animacinių darbų, sukurtų autoriaus pamėgta 3D animacijos technika. Tai - lietuviškų padavimų ir legendų įkvėpti animaciniai filmai „Karalienės liūnas“, „Puntuko akmuo“, „Eglė ir Žilvinas“, „Raganos burtai“, „Ką kuždėjo Nidos kopos?“, pagal M. Martinaičio žodžius ir V. Kernagio dainą „Rauda boružei“ sukurtas ir plačiai įvertintas filmas „Vaikystės dienoraštis“, edukaciniai filmukai „Mūsų senis besmegenis“, „Kada piešime vištelę?“, „Lakštingalų slėnis“, „Ar Jūs žinot tą dainelę?“, taip pat įspūdingas muzikinis klipas Jurgos Šeduikytės dainai „Seniai toli“, skirtas Lietuvos istorijai.

A.Skučo animacijos rinktinės seansai vyks spalio 12 d. – 13 val., 13 d. – 13.30, 27 d. – 13.30

Filmukų rinkinys rekomenduojamas vaikams nuo 7 m.

Spalio 12 d. 14 val., iškart po seanso, A. Skučas kviečia vaikus į interaktyvias animacijos dirbtuvėles. Jų metu mažieji animatoriai kurs animacinį filmuką pagal pamėgtas lietuvių liaudies pasakas. Jie galės nupiešti ir atgaivinti gerai pažįstamus pasakų herojus ir išdaigininkus: vištelę, gaidelį, bobutę ir kitus. Tam bus naudojama interaktyvi 3D technika, o vėliau vaikai patys salėje įgarsins filmuką.

Dirbtuvėlės skirtos vaikams nuo 9 m.
Trukmė – 1 val.

Dėmesio! „Karlsono kinas“ dovanoja 2 kvietimus dviem asmenims (vaikui ir vienam tėveliui) į rinktinę A. Skučo animacinių filmų peržiūrą, kuri vyks šeštadienį, spalio 12 d. 13 val. .

Laimėtojai (jiems pranešime e.paštu):

- Mantas Berulis

- Ligita Gintautienė
Daugiau: http://www.skalvija.lt/index.php/edukacija/karlsono_kinas/karlsono_kinas_spali/287

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis