Mokslininkai įvardino, kokia yra geriausia priemonė nuo rūpesčių, streso ir įtampos

Šis ir dar 9 įdomūs faktai iš psichologijos.

1. Tiems, kas miega 6-7 val., mažesnė rizika patirti priešlaikinę mirtį, nei miegančiųjų po 8 val. Tačiau tiems, kas naktį miega 5 val., triskart dažniau kyla psichikos problemų nei miegantiems 8-9 val.

2. Žmogui nėra gražesnio garso už ištartą jo vardą. Todėl pirmiausia, ką susipažįstant reikia įsiminti – vardas. Ne pareigas, ne profesiją, o vardą. Tai pagrindinė taisyklė siekiant užmegzti gerus santykius.

3. Norint greitai užmigti, reikia gulti ant nugaros, išsitiesti ir atpalaiduoti visą kūną. Užmerkti akis ir po vokais akis pakelti aukštyn. Tai normali akių padėtis žmogui miegant. Šitokioje pozicijoje žmogus užmiega greitai, lengvai ir giliai.

4. Psichologai aptiko, kad moteriai pakanka 45 sekundžių įvertinti nepažįstamą vyrą. Per 10 sekundžių ji susidaro nuomonę apie jo figūrą, per 8 įvertina akis, 7 sekundes žiūri į plaukus, 10 sekundžių – į lūpas ir smakrą, 5 – į pečius. O paskutines 5 sekundes ji žvilgteri į rankas – ieško vestuvinio žiedo.

5. Psichologijos žinios daro gyvenimą sudėtingesniu, o jų panaudojimas – paprastesniu.

6. Oksfordo universiteto mokslininkai įvardino geriausią priemonę nuo rūpesčių, įtampos ir streso. Tai – skaitymas. Mokslininkai tikina, kad šis užsiėmimas greičiausiai paveikia organizmą. Įdomu tai, kad šis būdas kur kas geresnis už alkoholį, efektyvesnis už pasivaikščiojimus, arbatos gėrimą ar muzikos klausymąsi.

7. Kartais nerealizuota meilė išauga į tikrą maniją ar net psichikos sutrikimus. Tokius kaip, pavyzdžiui, Adelės sindromas. Tai ilgai trunkantis liguistas įsimylėjimas be atsako.

8. Išnagrinėję daugiau nei milijardą postų socialiniuose tinkluose, mokslininkai nustatė, kad kuo aršesnis ir užtikrintesnis pareiškėjo tonas, žinia, tuo didesnė tikimybė jam laiėmti diskusiją. Kitais žodžiais sakant: kalbėkite užtikrintai, net jei žinote, kad esate neteisus.

9. Jei žmogus bando kažką atsiminti, tačiau tuo metu ir toliau žiūri jums į akis, būkite tikri – jus apgaudinėja.

10. Moterys jaučiasi labiau mylimos, kai su savo partneriu, vyru bendrauja veidas į veidą. Vyrai gi išgyvena emocinį artumą, kai dirbdami, kalbėdami ar žaisdami yra greta savo partnerės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis