Varškės skarelės su džemu ir aguonomis

Minkštos ir kvapnios, su aguonomis ir džemu, apibarstytos cukraus pudra. Tikras išsigelbėjimas, kai viskas atsibodo ir yra truputį liūdna (nereikia apsimetinėti — visiems taip kartais būna).

Aš naudoju moliūgų-apelsinų džemą, tačiau jį galite pakeisti kitu, saldžiarūgščiu, pvz. abrikosų (bet ne persikų), raudonųjų serbentų arba lietuviška obuolių tyre. Svarbiausia, kad džemas būtų ne per skystas ir ne per saldus.

Paruošimo laikas - 25 min.
Kepimo laikas - 30 min.
Visa gaminimo trukmė - 55 min.

Kvepės visi namai it kepyklėlė!

4-6 porcijoms reikia:

180 g sviesto (kambario temperatūros)
180 g paprasto cukraus
180 g vid. riebumo varškės
2 sklidinų valgomųjų šaukštų aguonų
2 stiklinių kvietinių miltų
miltų kočiojimui
300 g moliūgų-apelsinų džemo
cukraus pudros (pabarstyti)

Gaminimo eiga:

* Įkaitinkite orkaitę iki 180°C laispnių temperatūros.
* Cukrų ištrinkite su minkštu sviestu, varške ir aguonomis. Suberkite miltus ir išminkykite tešlą.
* Ant medinio, miltais pabarstyto paviršiaus iškočiokite maždaug 0.5 cm storio lakštą. Pjaustymo ratuku (arba paprastu peiliu) supjaustykite norimo dydžio kvadratėlius, kurių du priešingus kraštus sulipinkite, gaudami skarelę. Į skarelės vidurį įdėkite po šaukštelį uogienės.

tastyart.lt nuotr.

* Skareles sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos (gausite maždaug dvi skardas).
* Kepkite iki 180°C laispnių temperatūros įkaitusioje orkaitėje apie 15 minučių, kol sausainių krašteliai apskrus. Išimkite, leiskite atvėsti ir pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!

Pastaba
Šios skarelės būna skanios kepimo dieną ir dvi dienos po to. Tad geriau suvalgyti negaištant laiko. Kuo storiau iškočiosite lakštą, kuo storesni bus sausainiai, tuo minkštesni bus sausainiai (ir, atitinkamai, ilgiau jie keps).

www.tastyart.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis