4 asmenims
Reikės:
6-8 žaliųjų šparagų,
0,5 kg šviežių krevečių,
300-350 g ryžių,
druskos,
šviežiai maltų pipirų,
1,5 šaukšto sviesto,
½ stiklinės grietinėlės,
trupučio cukraus.
Marinatui reikės:
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
1 česnako skiltelės,
½ citrinos plonai nutarkuotos žievelės,
Kaip gaminti
* Marinatui išmaišykite visus komponentus ir suberkite į jį nuplautas ir išlukštentas krevetes. Išmaišykite ir palikite 1-3 val. šaldytuve.
* Šparagus nulupkite ir virkite vandenyje su druska ir trupučiu cukraus apie 6-7 min.
* Išvirtus šparagus išgriebkite (skysčio neišpilkite) ir supjaustykite gabaliukais.
* Į šparagų nuovirą suberkite ryžius, išvirkite ir nusunkite, kol dar šiek tiek kieti.
* Į įkaitintoje keptuvėje ištirpintą likusį sviestą suberkite išlukštentas krevetes, užberkite druskos, pipirų. Kepkite pavartydami apie 2 min. Supilkite grietinėlę, išmaišykite. Suberkite į keptuvę išvirtus ryžius, susmulkintus šparagus, pamaišykite. Paragaukite ir, jeigu reikia, įberkite dar druskos, pipirų.