Antiena su riešutais ir uogomis - per 12 min.

Medumi gardinami įvairiausius patiekalus – šaukštelis šio natūralaus skanėsto, ir patiekalo skonis bei aromatas visai kitoks.

Kulinarai medų naudoja ne tik gardiems desertams, bet ir ypatingiems mėsos patiekalams ruošti. Šio komponento patiekalams reikia visai nedaug, bet jo savybės padeda atsiskleisti kitoms sudedamosioms dalims. Kokį patiekalą paruošti, kad tuo įsitikintumėte? Pavyzdžiui, antienos filė. Tai puikus receptas savaitgaliui ar artėjančių žiemos švenčių stalui.

5 asmenims reikės:
5 antienos filė gabaliukų (1 gabaliukas – ½ krūtinėlės).

Uogų padažui reikės:
saujelės šviežių arba šaldytų spanguolių,
saujelės šviežių arba šaldytų žemuogių,
saujelės šviežių arba šaldytų mėlynių,
2 šaukštų cukraus,
20 ml brendžio,
50 g sviesto,
druskos,
pipirų.

Kremui reikės:
150 g maskarponės,
1arbatinio šaukštelio medaus,
2-3 čiobrelių šakelių,
½ citrinos nutarkuotos žievelės,
druskos,
trupučio aitriosios paprikos.

Skrudintiems riešutams reikės:
2 saujų lazdynų riešutų,
šaukštelio pankolio sėklų,
šaukštelio kuminų sėklų,
½ šaukštelio druskos,
šaukšto medaus.

Kaip gaminti
* Anties filė nuplaukite, nusausinkite ir peiliu įpjaukite jos odelę, kad gautųsi tarsi langeliai, ant viršaus užberkite druskos. Į neįkaitintą keptuvę (kad geriau ištirptų odelės riebalai) dėkite filė odele žemyn. Kepkite ant vidutinio karštumo ugnies apie 7 min., tada apverskite. Tada krūtinėles perkelkite į kepimo skardą, pašaukite į 200 C orkaitę ir kepkite dar 5 min. Taip paruošta anties mėsa, nors neilgai kepta, būna minkšta.

* Uogų padažui į keptuvę suberkite cukrų ir kaitinkite ant vidutinio karštumo ugnies, kol jis išsilydys. Tada sudėkite sviestą, įpilkite brendį ir maišydami šiek tiek dar pakaitinkite. Tada suberkite uogas, išjunkite ugnį ir gerai viską išmaišykite.

* Kremui maskarponę sumaišykite su čiobrelio lapeliais, medumi, druska bei aitriąja paprika.

* Lazdyno riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, kol pradės skrusti ir skleisti kvapą. Tada suberkite prieskonius: pankolio sėklas, kuminus, druską ir maišydami pakepinkite keletą minučių ant nestiprios ugnies. Tada sudėkite medų ir dar sykį viską išmaišykite.

* Į lėkštę dėkite šaukštą atšaldyto maskarponės kremo, ant jo – antieną, užberkite skrudintų aromatingų lazdyno riešutų ir viską apliekite kvapniu miško uogų padažu.
Jeigu mėgstate aštriau – užtrupinkite džiovintos aitriosios paprikos.
Skanaus!

Studijoje „Čiop čiop“ drauge su virtuvės šefu Ronaldu Nagrockiu gaminti šį patiekalą žurnalistus pakvietė „The Body Shop“ kompanijos atstovai. Sultingai antienai ruošti jie naudojo natūralų lietuvišką medų, o savo naujajai kosmetikos linijai pasirinko egzotinių gėlių iš Etiopijos miškų medų. Jį surenka laukinės bitės, gyvenančios drėgnuosiuose miškuose, kur skleidžiasi tūkstančiai kvapnių žiedų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis