Ką daryti su nuolat šąlančiomis rankomis ir kojomis?

Daugelis moterų skundžiasi dėl nuolat šąlančių rankų ir kojų. Atrodytų, anokia čia bėda. Tačiau iš tiesų tai gali būti labai rimto susirgimo – aterosklerozės – simptomas.

Aterosklerozės priežastys

Jei be to, kad nuolat šąla kojos ir rankos, dar svaigsta galva, kojos būna „tirpstančios“ ir „sunkios“, vertėtų susirūpinti dėl aterosklerozės ir peržiūrėti savo gyvenimo būdą. Kraujagyslių užkalkėjimą skatina: rūkymas, cukrinis diabetas, padidėjęs kraujospūdis, per didelis (arba didėjantis) „blogojo“ cholesterolio kiekis kraujyje, antsvoris, mažas fizinis aktyvumas, klimakterinis periodas, hormoninių kontraceptikų vartojimas, nuolatinė įtampa. Kiek įmanoma, reikėtų vengti šių rizikos veiksnių.

Aterosklerozinių širdies kraujagyslių pakitimų turi 70 proc. 26–39 m. amžiaus žmonių. Nustatyta, kad Lietuva pirmauja pasaulyje pagal mirtis nuo aterosklerozės sukeltų kraujotakos komplikacijų – širdies infarkto ir insulto.

Reklamos užsakovų nuotr.
Ar galime užkirsti kelią ligai patys?

Tai, ką mes, vakariečiai, dar tik pradedame suvokti, Rytų šalių gyventojams nuo neatmenamų laikų yra savaime suprantama. Skirtingai nuo tradicinės Vakarų medicinos mokymo, klasikinė Rytų medicina sako, jog siekiant išvengti ligų ar sėkmingai jas gydyti, gali padėti minčių ir jausmų harmonija, kūno ir sielos vienovė, darna ir pusiausvyra pačiame žmoguje.

Sunkiai vakarietiškam mentalitetui suvokiami, o kartais atrodantys mistiški, šimtmečius gyvuojantys Rytų medicinos postulatai nelabai kuo skiriasi nuo mūsuose sparčiai populiarėjančių sveikos gyvensenos ir ekologiškumo idėjų.

Mūsų dienomis mažai kas abejoja, kad dėl daugelio civilizacijos ligų kalta per laiką susiformavusi gyvensena, nuolatinis stresas ir įtampa, aplinkos užterštumas, buities ir maisto chemizavimas.

Ko mus moko Rytų medicina?

Kalbant apie Rytų mediciną, ypatingo dėmesio sulaukia klasikinė Tibeto medicina. Ši medicina yra ir mokslas, ir menas, ir filosofija viename, paremta žmogaus ir jo santykio su supančia aplinka supratimu. Mums, vakariečiams, mediciną suprantantiems kaip specializuotą mokslą apie ligų gydymą, gal ir sunku suvokti svarbiausias Tibeto medicinos tiesas.

Tačiau visa Tibeto medicinos sistema yra aiški ir paprasta. Žmogaus sveikatą sutrikdo negatyvios mintys, emocijos ir jausmai bei netinkama gyvensena, mityba ir žalingi įpročiai. Todėl svarbiausia pagal Tibeto medicinos sistemą dirbančio specialisto užduotis - gražinti pusiausvyrą ir harmoniją žmogaus kūnui ir sielai. Gydant ligonius, pirmiausia stengiamasi pakeisti jų sveikatą griaunančią gyvenseną bei mitybą ir tik tuomet, jei rezultatas nepatenkinamas, skiriami vaistai.

Sveikai kraujotakai - „Padma Circosan“ kietosios kapsulės
Nereceptinis vaistinis preparatas

„Padma Circosan“ kapsulėmis lengvinami periferinių arterijų okliuzinės ligos simptomai: dilgčiojimas, tariamojo skruzdžių rėpliojimo, tirpimo ar kitokių nesamų dirginimų jutimas, blauzdų raumenų mėšlungis. Remiantis Tibeto medicinos tradicija, vaistai, kuriuose yra kamparo, tarp jų ir „Padma Circosan“ kapsulės, gerina kraujotaką, slopina uždegimą, sukelia antibakterinį poveikį.

Reklamos užsakovų nuotr.
Vartojimas. Jeigu gydytojo nepaskirta kitaip, iš pradžių „Padma Circosan“ vartokite po 2 kapsules tris kartus per parą. Kapsules gerkite likus 0,5 – 1 val. iki valgio, užsigerdami pakankamu kiekiu skysčio. Savijautai pagerėjus, paros dozę galite sumažinti iki 1-2 kapsulių.

„Padma Circosan“, kaip ir kiti vaistai, gali sukelti šalutinį poveikį, nors jis pasireiškia ne visiems. Labai retais atvejais gali sutrikti virškinimo trakto veikla, pasireikšti odos reakcija arba niežėjimas. Kai kuriems jautresniems asmenims labai retais atvejais galimas nervų sistemos sutrikimas, sukeliantis pernelyg greitą, juntamą širdies plakimą ir silpną neramumą. „Padma Circosan“ vartoti negalima, jei yra alergija bet kuriai veikliajai arba pagalbinei „Padma Circosan“ kapsulių medžiagai.

Reklamos užsakovų nuotr.
Veikliosios medžiagos: daginių sosiūrijų šaknys, islandinių kerpenų gniužulai, kininių melijų vaisiai, tikrųjų kardamonų vaisiai, mirobalanų vaisiai, raudonųjų santalų mediena, kvapiųjų pimentų vaisiai, saldžiųjų belų vaisiai, kalcio sulfatas hemihidratas, paprastųjų sinavadų žolė, saldymedžių šaknys, siauralapių gysločių lapai, rūgčių takažolių žolė, auksinių sidabražolių žolė, gvazdikmedžių žiedai, kvapiųjų imbieručių šakniastiebiai, širdalapių sidų žolė, valerijonų šaknys, sėjamųjų salotų lapai, medetkų žiedai, D-kamparas, mėlynųjų kurpelių gumbai.

Prašome įdėmiai perskaityti pakuotės lapelį ir vaistą vartoti kaip nurodyta. Jei simptomai nepraeina, ar atsirado šalutinis poveikis, dėl tolesnio vaisto vartojimo būtina pasitarti su gydytoju ar vaistininku.

„Padma Circosan“ kapsules pirkite dabar „Camelia“ internetinėje vaistinėje.

Daugiau informacijos: www.padma.lt

Užsakymo nr.: PT_63003864

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis