Dizainerė R. Rimšelienė - apie nuotakų avalynę

Nuotakoms labiausiai rūpi suknelė, tortas, šukuosena, o apavas, su kuriuo reikės išbūti visą dieną kartais visiškai užmirštamas. Žinoma batų dizainerė Rūta Rimšelienė jauniesiems sukuria tokius batus, kuriuos norisi pasilikti atminčiai, o pažvelgus į vestuvines nuotraukas visi sako: “Oho, kokie batai!”...

Jaunavedžiai “originalėja”

“Vis dažniau pastebiu, kad visame kame jaunieji nori originalios šventės, ieško kitokių akcentų negu tipinėms vestuvėms ir tuomet kyla idėja, jog bateliai nebūtinai turi būti balti ar labai paprasti, bet galima sukurti ir kažką kitokio. Tuomet viena nuotaka jau turi spalvotus batelius, kita - su kitos spalvos dirželiu, trečia - su kitokiais akcentais”, - portalui www.isteku.lt išdrąsėjusiomis nuotakomis džiaugiasi Rūta.

Asmeninio R. Rimšelienės archyvo nuotr.
Dažnai tos spalvingos batų detalės derinamos prie jaunikio - ar jo kaklaryšio, ar peteliškės. Visuomet lengva pasirinkti metalo spalvos akcentus, nes jie tinka ar prie vestuvinio žiedo, ar prie papuošalų.

Keletas batelių vienai šventei

Jei leidžia finansinės galimybės, nuotakos pas dizainerę užsisako net keletą batelių. Jeigu vestuvinės suknelė šilkinė, tuomet galima ir prie altoriaus eiti šilko bateliais. Su jais lauke nepavaikščiosi ir vėliau jų neišvalysi, bet užtat atsiminimas liks nuostabus.

Fotosesijai dažnai nuotakos prašo didesniu kulnu basučių, o šventei - patogesnių. Supjausčius tortą, atšventus iškilmingą dalį dažnai merginos persiauna patogius žemakulnius batelius ar basutes. Juk šokti norisi iki ryto!

Kokios tendencijos?

“Paskutiniu metu labai madingi bateliai, kurių priekis labiau dekoruotas - oda, šilku, akmenukais ar kitais masyviais akcentais. Nuotakoms norisi, jog batelis būtų labiau pastebimas, todėl dekorą derina ir prie šono.

Asmeninio R. Rimšelienės archyvo nuotr.
Jeigu kalbame ne tik apie baltus batelius, tai galiu išskirti keturias pagrindines spalvas - oranžinė, mėlyna, ciklameno ir raudona. Žinoma, užsisako ir violetinių, geltonų, ir su gėlytėmis ir visų kitų. Galiu pasakyti, kad žalius batelius teko siūti, bet ši spalva nėra populiari”, - pasakojo batų dizainerė.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis