Koks maistas malšina menstruacijų skausmą?

Prieš mėnesines daugelį moterų kamuoja nuotaikų kaita, nuovargis, irzlumas. Ne viena moteris skundžiasi padidėjusiu apetitu, noru valgyti nesveiką maistą, tačiau bulvių traškučiai gali ne padėti, o tik pakenkti. Taigi, kaip bent mažumėlę pasilengvinti sau gyvenimą?

Dar nepradėjus jausti pirmųjų spazmų, reiktų reguliuoti savo mitybą. Nes maistas gali padėti išvengti varginančių skausmų. Valgykite daugiau produktų, turinčių ląstelienos, nepiktnaudžiaukite baltymingu maistu ir kofeino turinčiais gėrimais, druska, kuri sulaiko organizme vandenį.

Todėl geriau nenuodykite organizmo skausmą malšinančiais vaistais, o pasižiūrėkite, ką vertėtų valgyti prieš ir per mėnesines.

Angliavandeniai. Vaisiai ir daržovės - naudingas maistas kiekvieną dieną, bet ypač prieš mėnesines ir jų metu. Vaisiuose yra daug natūralaus cukraus, kuris gerina nuotaiką ir malšina apetitą. Mėnesinės sukelia gimdos raumenų susitraukimus, kurie skatina organizmą pašalinti kraujuojančias gleivines iš gimdos. Iš vaisių gaunamas fermentas bromelinas padeda raumenims atsipalaiduoti, todėl raumenys mažiau įsitempę.

Shutterstock nuotr.
Įtraukite į savo racioną abrikosus, ananasus, apelsinus, slyvas, kriaušes, morkas, arštišokus. Juose gausu organizmui reikalingų angliavandenių.

Kalcis. Stenkitės, kad dienos racione būtų kalciu praturtintų produktų. Moterims reikia bent jau 1200 mg kalcio kiekvieną dieną. Krapuose yra daug kalcio, kuris labai svarbus kaulų sveikatai, raumenų susitraukimams ir nervų būklei. Mokslininkai įrodė, kad didelė dozė kalcio sumažina menstruacijų skausmą. Kalcio galite gauti ir iš briuselio kopūstų, lapinių kopūstų, špinatų bei pieno produktų.

Shutterstock nuotr.
Magnis. Produktai, kuriuose yra magnio padeda sumažinti patinimą. Todėl valgykite sėlenas, daigintus kviečius, burokėlius, moliūgus, morkas, vištieną, kedro riešutus, džiovintus vaisius ir kruopas.

Shutterstock nuotr.
Vanduo. Būtinai gerkite pakankamą kiekį skysčių. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti keista, tačiau vanduo padeda sumažinti kūno patinimą. Jūsų kūnas kaupia vandenį, nes bijo, kad nebegaus didesnio kiekio. Todėl išgerkite bent 2 litrus vandens kiekvieną dieną.

Juodasis šokoladas. Nesivaržykite ir leiskite sau pasimėgauti šokoladu. Mokslininkai įrodė, kad kiekvieną to periodo dieną suvartoti porą gabalėlių tikro juodojo šokolado yra išties naudinga. Tai mažina apetitą, gerina nuotaiką, be to, šokoladas yra naudingas antioksidantas jūsų organizmui.

Shutterstock nuotr.
Venkite kofeino. Apribokite kofeino vartojimą, tai padės sumažinti kūno patinimą. Be to, kofeinas gali padidinti skrandžio rūgštingumą, todėl tai skatina apetitą. Prieš mėnesines kavą verčiau pakeiskite žaliąja arbata.

Venkite druskos. Nors druska yra būtinas mineralas gerai sveikatai, ji mūsų kūne sulaiko skysčius ir skatina tinimą. Dietologai rekomenduoja per dieną suvartoti ne daugiau kaip vieną arbatinį šaukštelį druskos. Geriausias būdas kontroliuoti suvartojamos druskos kiekį - vengti smarkiai apdirbto ir greito maisto.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis