Įsimylėjote neseniai paliktą vyrą? Įsiklausykite į pavojaus signalus, kad netaptumėte tik "pereinamąja" moterimi

Įsimylėjote neseniai paliktą vyrą? Netvirtiname, kad esate jam tik gelbėjimosi šiaudas, o jūsų santykiai pasmerkti iš anksto. Vis dėlto keletą dalykų įsidėmėti reikėtų.

Bėgant metams daugeliui moterų ima atrodyti, kad tikimybė būti nutrenktai žaibo yra kur kas realesnė nei sutikti sau tinkamą vyriškį. Ir ne todėl, kad dėl demografinės situacijos šalyje jų trūktų. Ne.

Problema kita – sunku sutikti vyrą, galintį pasigirti ne tik pasiekimais darbe ar gyvenimiška patirtimi, bet ir emocine branda.

Trisdešimt penkerių Violeta pasakoja: „Visi vyrai, su kuriais susipažindavau, atrodė tvarkingi, sumanūs, gerai arba bent jau neblogai išauklėti. Tačiau po kelinto pasimatymo vis dažniau pradėdavau jaustis atliekanti ne moters, o mamos, socialinės darbuotojos ar psichoterapeutės vaidmenį. Man pasidarydavo nuobodu. Laimė, neilgam. Keisčiausia, kad pačiai netekdavo pajudinti nė piršto – kur buvę, kur nebuvę vyrukai be jokių pasiaiškinimų tiesiog... išgaruodavo.

Kai po eilinių skyrybų leidau vakarą siurbčiodama savo chardonnay ir spoksodama į besikeičiančius vaizdus televizoriaus ekrane, staiga supratau radusi mano buvusiuosius vienijantį bendrą vardiklį – visi jie buvo palikti kitų moterų. Ir palikti neseniai. Moterų, kurios jiems buvo tikrai svarbios. Mano vaidmuo jų gyvenime? Pereinamoji moteris. Guodėja. Užsimiršimo garantas. Žinau tik viena: jei būčiau iš karto atkreipusi dėmesį į tam tikrus pavojaus signalus, būčiau išvengusi emocinio išsekimo ir neiššvaisčiusi tuščiai laiko.“

Pavojaus signalas nr. 1: Jis buvo paliktas. Ir nežino kodėl!

Nepamirškite: moteris, palikusį jūsų naująjį draugą, turėjo tam priežastį. Postringavimai apie tai, kad ji neįvertino aukso gabalo ar buvo nesubrendusi rimtiems santykiams, skamba, švelniai tariant, įtartinai. Nė viena moteris, perkopusi trisdešimtmetį, nepaliks tikrai puikaus vyro. Kitas klausimas: kokias išvadas iš to padarė vyriškis.

Liūdna, tačiau tenka pripažinti, kad savų veiksmų analizė daugeliui vyrų vis dar yra tabu. Jiems paprasčiau vadovautis tokia logika: „Skauda, bet nesiimsiu naikinti priežasčių, verčiau išgersiu vaistų simptomams numalšinti“. Nauja moteris ir tampa ta stebuklinga piliule, turinčia ištrinti prisiminimus, grąžinti pasitikėjimą savo jėgomis, o galiausiai gal netgi pasijusti nugalėtoju pasielgiant su ja taip, kaip buvo pasielgta su juo – paliekant. Bėda ta, kad daugelis moterų entuziastingai įsitraukia į tą žaidimą – dalinasi prisiminimais, guodžia, gamina vakarienes, jei reikia ir ašarą nubraukia.

Pavojaus signalas nr. 2: Naujus santykius jis užmezga iškart po skyrybų

Kol skausmas šviežias, visiems reikia peties, ant kurio būtų galima išsiverkti ir susikurti iliuziją, kad viskas gerai, gyvenimas tęsiasi. Tiesa paprasta ir šimtą sykių girdėta: šį laiką reikia išlaukti. Geriausia – vienam pačiam arba padedant artimiesiems. Bet nepuolant į pirmus pasitaikiusius santykius.

Keisčiausia, kad moterys dažniausiai ignoruoja šią tiesą. Užuot išgirdusios pavojaus varpus, jos planuoja bendrą ateitį su nauju, ką tik skyrybas patyrusiu draugu, ir užsimerkusios tikisi, kad jų rūpestis ir atidumas viską sustatys į reikiamas vietas. Retorinis klausimas: ar jos labai skiriasi nuo vyrų, vengiančių ieškoti ankstesnių santykių žlugimo priežasčių?

Pavojaus signalas nr. 3: Jis atviras visoms naujovėms. Ne tik Jums

Kol moteris sėdi šalia savo naujo išrinktojo, fantazuodama apie pirmas atostogas drauge, vyrukas guviai dairosi aplink. Ir grožisi ne senamiesčio architektūra ar sulapojusiais medžiais, o dailiosios lyties atstovėmis. Likęs laisvas jis pagaliau gali tai daryti nesislėpdamas ir naudojasi proga. Pažvelkite ir į save – nauji drabužiai, nauja šukuosena, lovoje – žiežirbos, kokių jau seniai nebuvo. Vyras supranta: jis yra nepakartojams ir nuostabus.

Ir pamažu elektroniniai laiškai darosi vis trumpesni, telefonas nutyla, į skambučius neatsakoma. Netikėtai prasideda ir intensyvus darbas, ir išvykos į tarptautines konferencijas, ir suaugusiam sūnui netikėtai prireikia tėvo dėmesio, o tetai – pagalbos persikraustant. Jo gyvenime - tiek planų, kuriuose, deja, nefigūruojate tik jūs. Arba atliekate trečiaplanį vaidmenį. „Mieloji, kam tie įsipareigojimai“, - galiausiai šelmiškai mirkteli jis.

Pavojaus signalas nr. 4: Jam neįdomūs Jūsų jausmai

Norėtumėte jam pažadėti būti pačia geriausia moterimi pasaulyje ir niekada jo nepalikti? Patiėkkite - jis mėgaujasi Jūsų atsidavimu. Tačiau retai į jį atsiliepia? Panašu, kad kol su geriausia drauge išradinėjate būdus jam paguosti, jis seniai apsisprendė neįsileisti Jūsų į savo gyvenimą. Jam nereikia pastovios draugės ar žmonos. Jam reikia paguodos ir pakaitalo. Patvirtinimo, kad vis dar yra gyvas ir geidžiamas.

Puiku, jei nauji santykiai paliktam žmogui padeda atsitiesti ir vėl džiaugtis gyvenimu. Tačiau paliktieji įgyja polinkį mėgautis savo kančia. Vos pajutęs besimezgant tvirtesnį ryšį, vyrukas vėl anda naują priežastį jaustis auka. Klausimas - ar jums tikrai vieta šalia jo?

Pavojaus signalas nr. 5: Jis užsiblokuoja

Moteris įsitikinusi, kad geriau ir negalėtų būti – jūsų charakteriai sutampa, požiūris į gyvenimą – taip pat, leisdami laisvalaikį net ir nesitarę susitiktumėte tose pačiose vietose. Regis, gyvenk ir mėgaukis nauja meile. Brandžia ir kur kas įvairiapusiškesne nei impulsyvūs paaugliški susižavėjimai.

Jūs gal ir esate toje pačioje stotyje, tačiau lipsite į skirtingus traukinius. Jūs jaučiatės pasiruošusi kurti ilgalaikius santykius, jis – gavęs tai, ko norėjo. Augantis moters prisirišimas neseniai paliktam vyrui suteikia dar didesnį galios jausmą. Vienas juo mėgausis trumpiau, kitas - ilgiau. Kol galiausiai, pasveikęs, pasirinks ne tą, kuri jį guodė ir kėlė iš pelenų, o pasirinks kitą, kuri nebus nei geresnė, nei gražesnė už Jus. Tiesiog atsiradusi jo gyvenime, kai jau bus užgijusios žaizdos. 

www.sveikas.lt

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis